Portorozban élesedik a helyzet a lányok már a négy közé kerülésért küzdenek. A női mezőny az a közeg, ahol bármi megtörténhet és ezt értsük a bárminek a köbén. Ebben a mezőnyben a favoritok sem tudják tartani magukat huzamosabb ideig, ez a korszak már nem a Williamsekről, Sharapováról, Heninről, Clijstersról szólnak.

Rybakina ideje korán és váratlanul a csúcsra ért Wimbledonban (Jabeur elizgulta, pedig jobban megérdemelte volna a tunéziai), hasonlóan Andreescuhoz és Raducanuhoz is. Ezek a fiatal játékosok nem mindig kezelik jól a hirtelen jött sikert sem.

Rybakina is eléggé hektikusan teljesít, a US Openen már az első körben kizúgott Clara Burellel szemben 4:6,4:6 -tal, pedig a francia formája sem verdeste az eget.

Itt Portorozban is extra favoritként van "megjelölve" minden meccsen, ennek ellenére már az első körben nagyon meleg volt a pite számára Siegemund ellen egy három szettesből jött ki győztesen, talán a kazah se tudja hogyan 6:7,6:4,7:6 arányban, úgy, hogy a döntő szettben a német már 5:2 -re vezetett.

Tsurenko ennél még jobb passzban lévő ellenfél, aki ezekre a WTA tornákra rendre felszívja magát. Nem véletlen, hogy Alexandrovát is sikerült harmadszorra is lapátra tennie underdogként.

Tsurenko eltökéltsége és harci modora ma is aranyat érhet, de minimum egy nyert szettet hozhat a várhatóan szorosan alakuló összecsapása. Idén, az eastbournei füvön már mérkőztek, akkor szetthátrányból diadalmaskodott az ukrán, a formákat látva a szett simán benne van a játékában, de agyőzelme sem lepne meg egyáltalán.

Tsurenko, Lesia - Rybakina, Elena: Szett hendikeppel - Hendikep tipp