A szombati meccsdömping közepette fogadási szempontból engem a "madarak csatája" izgat a legjobban, ugyanis érzésem szerint az oddsmesterek szorzói nem a reális képet mutatják az aktuális párharc kapcsán.

A hétvége első napján rendezendő angol másodosztályú ütközet során a tavaly PL-ből kieső Norwich City az idényt meglehetősen gyengén kezdő West Bromwich Albion gárdáját fogadja a Carrow Roadon. A sárga-zöld mezes "Kanárik" igencsak döcögősen indították az aktuális pontvadászatot. Dean Smith legénysége az első három fordulóban mindössze egyetlen döntetlent tudott felmutatni két vereség mellett. Az ember azt gyaníthatta, hogy a Norwichot is utoléri az a jelenség, ami pár éve a Sunderlandet, hogy két év alatt két osztályt is zuhanhat a csapat. Ám augusztus közepén a Huddersfield ellen megszerezték első sikerüket, s azóta a bajnokságban futószalagon szállítják a győzelmeket Teemo Pukkiék.

A lassan egy hónapja tartó 100%-os menetelésnek köszönhetően a "Kanárik" rögtön felrepültek a tabella második pozíciójába, így jelenleg úgy fest, hogy minden esélyük megvan, hogy akár jövőre ismét a PL-ben láthassuk a mostanság sűrűn liftező alakulatot.

Most a bombaformában lévő Norwich aktuális ellenfele Gera Zoltán egykori együttese, a West Brom lesz. A "Rigók" idén második évüket kezdték meg zsinórban a Championshipben, s az év eleji rajt eredményeit tekintve aligha lehet cél, hogy a szezon végén feljutást ünnepelhessenek. Steve Bruce vezette vendégek eddig a liga döntetlen királyainak számítanak 1-6-2-es mérlegükkel. A rengeteg pontvesztés miatt csupán a 20. pozícióban tanyáznak, s minden bizonnyal elkezdtek felcsendülni a klub háza táján a vészharangok, főleg miután legutóbb hazai pályán nagy meglepetésre 3:2-es vereséget szenvedtek a városi riválistól, az előzetesen komoly underdognak tartott Birminghamtől.

Ha tüzetesebben szemügyre vesszük tehát a két csapatot, akkor adott egy bombaformát produkáló, gólerős Norwich, illetve egy igencsak gyengélkedő West Brom. Elvileg hazai oldalon vállsérülése miatt Grant Hanleyre nem számíthat Dean Smith, míg a vendégoldalon a hírek szerint Steve Bruce Okay Yukuslu játékát mellőzheti, aki hét közepén szenvedett kisebb sérülést.

Mindent összevetve engem meglep, hogy a két csapat komoly formakülönbsége ellenére bőven duplázós odds felett fizetnek az irodák a Norwich hazai győzelmére. Pedig a sárga-zöldek főként hazai környezetben brillíroznak, elsősorban az amerikai Joshua Sargent révén, aki már hat gólnál jár ebben az idényben. Smith legénysége öt Carrow Roadon vívott meccsökön 11 gólt jegyez, s Tim Krullnek mindössze négy alkalommal kellett kivennie hálójából a labdát. Ehhez képest a WBA 0-3-1-es idegenbeli mutatója nem sok jót ígér a birminghami szurkolók számára, pláne hogy a három remi nem is Norwich szintű alakulatok otthonában jött össze (Blackburn, Huddersfield, Wigan). Ennél fogva a 2.20-as hazai szorzó nálam simán megért egy Gurus-elemzést. A nap fogadási értéke számomra egyértelműen ebben a meccsben található. Reményeim szerint Kanárik megeszik majd a Rigókat.

Tipp: 2-0-ra nyer a Norwich.

Norwich City - West Bromwich: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp