A két évvel ezelőtti francia bajnok, gyengus rajtot vette az új szezonban a Ligue One-ban.

A két évvel ezelőtti szenzációs bajnoki cím után óriási visszaesést jelentett a tavalyi, mindössze 10. elért pozíció. Azt nem várta a klubvezetés, hogy megismétlik az álmot és létrejön a címvédés, de a 10. hely mélyen túlszárnyalta (képzavar) a legnegatívabb elképzeléseket is.

Jött a menetrendszerű edzőcsere és hozták a portugál Paulo Fonsecat, akinek a Sakhtar Donyeck és az AS Roma után sem derogált leülnie egy francia középcsapat kispadjára.

Sikerült felfrissíteni a társaságot? Eddig még nem lehet határozott választ adni erre a kérdésre, de bőven több van ebben a társaságban.

Most a mindössze a táblázaton két ponttal mögöttük lévő, újonc Toulouset fogadják a Stade Pierre-Mauroyban.

A Lille gólok tekintetében nem áll rosszul, a támadószekció hozza a tőle vártakat, ám a védekezés eddig kritikán alul teljesít. A csatárok eddig a negyedik legtöbb gólt termelték, ám hátul szitaként működnek, 15 kapott gól hét bajnoki rengeteg.

A Marseille elleni szűk vereség belefér a pakliba, de most már illene elindulni felfelé, főleg hazai pályán, ahol legutóbb a PSG 1-7 és a Nice elleni 1-2 után sikerre éhesen a szurkolók.

Még tart a türelem a vezetőségtől, de az újonc ellen, ha foggal és körömmel is, de otthon kellene tartani a pontokat.

Elől Ounas, Gomes, Bamba és David tehet az újabb gólok megszerzéséért, hátul pedig ennyi betli után nagyobb koncentráció segíthet, hogy végre a védekezés is emberi képet mutasson majd. Szerintem a nyögvenyelős siker meg is születik majd ma este. Tippem: 2-1 -es Lille siker.

Lille - Toulouse: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp