Erőltetett menetben folytatják az ATP Touron a versenyzők. Gojowczyk tegnap még elődöntőt játszott a rennesi Challenger tornán, ahol Humbert ellen kapott ki. végig nyomta a hetet, de már játékra jelentkezett ugyanezen a héten a metzi ATP tornára, és mivel nincs már olyan előkelő helye, így a kvali első napjára hivatalos.

Nehéz ilyenkor egy új tornán ott folytatni, ahol abbahagyta az ember.

Ráadásul az ellenfél a nagy adogató és feltörekvő, egyre jobb eredményeket produkáló holland Brouwer lesz.

Brouwer is szerepelt a múlt héten Rennesben, érdekesség, hogy őt is Humbert ütötte ki a versenyből, a negyeddöntőben, egy nappal korábban.

Ez az egy napos különbség, pihenés, regenerálódás szempontjából és akklimatizálódás szempontjából is rengeteget számít és ebben az ütközetben szerintem döntő is lesz.

Brouwer a US Openen is bizonyította, hogy sikerült előrelépnie és nagyobb nevek ellen is képes helyt állni, Mannarinót is elkapta New Yorkban.

Gojowczyk nem csak egy nappal tovább maradt Rennesben, de hosszú meccseket játszott. A Humbert elleni tegnapi két szettes veresége előtt mindhárom találkozóján döntő szettben nyirbálta magát fizikálisan, olyan találkozókon, ahol rendre voltak hosszú végjátékú szettek 7:5 vagy 7:6 formájában.

A frissesség, a fittség lesz a döntő ezen a meccsen. Hiába van védenie való pontja a németnek a tavalyi elődöntős pozícióból fakadóan, akkor egy sikeres US Open után érkezett pihenve, most sikertelenül és egy múlt heti teljes gázzal égés után ugrik bele a versenyzésbe, ami 33 évesen már nem a legegyszerűbb. Holland sikert várok a frissesség okán.

Gojowczyk, Peter - Brouwer, Gijs: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp