Rangadóval, rangadóval? végződik a francia élvonal a Ligue One 8. fordulójának küzdelmei. Lyonba látogat a sztárokkal teletömött PSG, amelynél minden meccsen a győzelem az előírt, de ilyen nevek mellett más nem is lehetne várni.

Ehhez idomulva alig lehet normális szorzót találni a fővárosiak mérkőzéseire, egy ilyen korábban ki-ki meccsre is egy 1,50 körül adják a vendéggyőzelmet, nálam ez hasonlatos a manapság megrendezett Újpest - Fradi meccsekhez, kb. ilyen az erőkülönbség a galloknál is.

A Lillevel csúcsra érő Cristophe Galtier most a sztárok mindennapjait igazgatja, eddig sikerrel, igaz a szezonok elején eddig sem volt probléma, rendre a tavasszal bukott meg egy ki-ki BL meccsen a párizsi alakulat.

Galtier remekül osztotta be az erejét az együttesnek ebben az iszonyatosan tömör meccsmenetrendben. Sikerrel vették a két BL meccsüket a Juventus (2-1) és a Maccabi Haifa ellen (3-1) a közte lévő "púp a hátamon" bajnokit pedig szépen energia kímélően hozták le 1-0 -ra a kiesőjelölt Brest ellenében.

Most jön a válogatott szünet, így Galtiernek nem kell tartalékolni, pláne egy fontos bajnoki előtt. A PSG szeretné megszilárdítani az első helyét és egyértelműsíteni a riválisokkal ez a szezon is róluk szól, már ha eddig nem lenne tiszta a történet. A Monaco elleni pontvesztést leszámítva eddig a bajnokságban amúgy is klappol minden.

A Lyon a tavalyi csalódást jelentő 8. hely után többre vágyik, a holland Peter Bosz megkapta a lehetőséget a javításra idénre, de azt szomorúan be kell látniuk, hogy a PSG -vel nem vehetik fel a versenyt. Januárban 1-1 volt az eredmény ugyanilyen szereposztásban, de akkor sem Messi, sem Neymar (szokásos sérülésére hivatkozva) nem volt a PSG fedélzetén. Most mind a három ász fent lesz a pályán, ez pedig a "rangadó" eldőlését is jelenti majd véleményem szerint. Tippem: 1-2

Lyon - Paris SG: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp