A héten Európában három helyszínen zajlik a Challenger Tour. Braga és Genoa mellett Nagyszeben is rendezői szerepkörben tetszeleg. A 134 ezer dollar összdíjazású genoai esemény a legvonzobb a játékosoknak, de azért Braganak és Nagyszebennek is maradtak nevezett jó játékosai. Damir Dzumhur a bosnyákok klasszisa Romániát választotta. Nagy megpróbáltatásokon ment át Dzumhur ebben az évben. A Roland Garros selejtezős bukása, Verdasco elleni veresége után a legerősebb hasnyálmiriggyulladással diagnosztizálták. Elmondása szerint is élete legnehezebb periódusa után van, mely után egy-két dolgot átértékelt. Innen természetesen nehéz visszajönni a versenyzésbe, de két hónap után csak megtette Damir. A kezdeti bukdácsolás után, augusztus végén megtalálta játékat, és haza pályán döntőig menetelt Banja Lukaban. Annyira jól ment neki, hogy a múlt heti Mexikó elleni Davis Cupban is számítottak rá és meg is hálálta a bizalmat újabb győzelemmel. Most klappol minden a bosnyáknál, a nagyszebeni beugrója Horansky ellen is simára sikeredett.

A kis termetű svájci Nikles következik, aki határozottan messze van a legjobbjától. A jelenlegi Dzumhur ezt a kalibert, ezt a szintet könnyedén kell, hogy megugorja csütörtökön.

Nikles az utóbbi három hónapban nagyon sima veréseket kapott két szettekben. Az itteni első körében a TOP500 -on túli Wehnelt -t megoldotta, de az teljesen más szint. Ha Durasovic "szétpofozta" és a két német Wessels és Mölleker is könnyedén verte a helvétet akkor a mostani Dzumhurnak is illik két szettben nyernie

Dzumhur, Damir - Nikles, Johan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp