A Laver Kupa ismét megrendezésre kerül ezen a hétvégén. Egyébként eléggé sör meccsnek tartom ezt és az ehhez hasonló tornákat. Azonban most nagyon más a helyzet.

Hiszen Roger Federer aki egy ikon a tenisz történelmében bejelentette visszavonulását. A búcsúra pedig a Laver Kupát jelölte ki. Méltóképp szeretne búcsúzni ahogy ő fogalmazott,nem azt akarja hogy egy temetésre hasonlítson ez az egész felhajtás. Mivel a formája nem az igazi saját bevallása szerint se ezért csak páros mérkőzést vállalt. A párost pedig kifejezett óhaja szerint Nadal oldalán szerette volna vívni ami természetesen meg is valósul. Szerintem nagyon megható gondolat a svájcitól,hogy együtt és nem egymás ellen mérkőznek meg az utolsó találkozón. Hiszen a legnagyobb riválisa volt a spanyol aki az egyik legjobb barátja lett a hosszú évek alatt.

Eddig ugye egyszer párosoztak együtt évekkel ezelőtt ugyanitt a Laver Kupán ahol nagy csatában tudták legyőzni a Querrey/Sock párost. Sock újra az ellenfelük lesz aki mellé a fantasztikus US Opent produkáló Tiafoe lesz. Jack nincs jó formában hiszen párosban is kettő esetleg három kört megy,de ez a maximum. Az egyéni produkciója pedig teljesen holtvágány. A két amerikai együtt még sohasem párosozott,de külön-külön szoktak. Azonban a kémia a két játékos között egyáltalán nem garantált.

Federer és Nadal egyénileg a férfi tenisztörténelem két legnagyobb alakja meglátásom szerint. Öt éve döcögöt a párosuk azt meg kell hagyni,de akkor is győztek. Azóta a barátságuk szorosabb lett ami szerintem a pályán is megmutatkozik és kitűnően megértik majd egymást a labdamenetek alatt. A lényeget hagytam a legvégére hiszen extra motivációval bírnak mindketten mivel méltóképpen akar búcsúzni Federer is és ebben száztíz százalékban partner lesz a spanyol is. Az amerikaiak sem akarják elrontani a svájci búcsúját.Szoros meccset várok,hogy kiszolgálják a közönséget is ahol nem lehet más kimenetel,mint a Federer/Nadal páros győzelme.

Federer, R/Nadal, R - Sock, J/Tiafoe, F: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp