Egy olyan tippel próbálom támadni a mai spanyol másodosztályú bajnokság UD Las Palmas - Granada találkozóját, melyet emlékezetem szerint még sohasem játszottam gurus pályafutásom során. Viszont most annyira kínálja magát a tipp, hogy lehajoltam érte, mert nem volt szívem a földön hagyni. Maga a mérkőzés egyébként kiérdemli a rangadó minősítést, hisz a 3. helyezett fogadja a 4. helyezettet.

A La Liga2-ben egyébként sem hamvában holt ötlet a kevés gólos mérkőzésekre, azon belül a nem szerez mind a két csapat gólt opcióra tippelni, hisz egy kifejezetten underes bajnokságról beszélünk, ahol a pályaválasztó csapatok győzelmi aránya közel 50 százalékos.

Ennek a statisztikának az erősítéséhez egyébként mind a két csapat hozzáteszi a magáét. A Kanári-szigeteki pályaválasztók eddigi három mérkőzést vívtak otthonukban úgy, hogy ezeken 7 pontot szereztek kapott gól nélkül. A Granada is három találkozón van túl vendégségben, melyeken 3 pontot szereztek. Viszont ezeken a találkozókon minden esetben olyan eredmények születtek, hogy csak az egyik fél szerzett gólt. Tehát, ha a csapatok hozzák az eddigi sormintát nyerünk.

A száraz statisztikán túl, azért azt is látnunk kell, hogy a hazaiak szakvezetője, az idén januárban kinevezett Francisco Javier García Pimienta nagyon összerakta csapata védelmét. A bajnokság egészét nézve azért hat meccs alatt egy gólt kapni megsüvegelendő teljesítmény. Ha ehhez még hozzáveszem azt a tényt, hogy látogatóik legeredményesebb támadója, bizonyos Myrto Uzuni válogatottbeli kötelezettségei miatt ma sem léphet itt pályára, nagyon felértékeli a tippem.

UD Las Palmas - Granada: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp