Közelítve az év végéhez, már a termi borítások dominálnak a teniszezők életében, vannak, akiknek jól megy a gyorsabb tenisz, és vannak, akik a salakos játékot nem igazán tudják átmenteni fedett pályára.

Sonego alapvetően egy salakos játékosnak mondható, viszont megvannak a fegyverei a gyorsabb borításokra is, sokat nem kell visszamenni az időben, az előző héten Metzben be is húzott egy 250-es versenyt, még csak szettet sem veszítve verte végig az amúgy elég jó mezőnyt. Simán kapott tőle Karatsev, Hurkacz, Korda és a döntőben Bublik is, gyakorlatilag el sem fáradt, utazni sem sokat kellett, és maradt még 2 nap pihenője is. Nem ez az első ilyen menetelése, két éve Bécsben is döntőzött, ahol Djokovicot is kiütötte. Elég modern tenisze van, felszállóból, elég jó dinamikával üti az alapütéseket, és a hálónál sem ügyetlen.

Zapata Miralles egy cső salakos játékos, az a fajta, aki szédül a gyorsabb borításokon, nem is nagyon igényli a kemény pályás teniszt, egész évben össze-vissza nyolc ilyen meccse volt, mindössze három győzelemmel. Az idei szezonban még a szokásosnál is kevesebbet teniszezett fedett pályán, Rotterdamban a kvaliból még nagy nehezen bejutott a főtáblára, de Van de Zandschulp az első körben nagyon simán mosta fel vele a padlót, és a fedett pályának idáig ennyivel volt ennyi. AZ US Open után is inkább salakos challanger versenyre ment, azért nem könnyű salakról hirtelen átállni fedettre.

Ezeknek a fényében elvileg sima Sonego sikernek kellene történni a bolgár fővárosban, eddig 3:0 a h2h az olasznak, legutóbb kemény borításon sima 6:2 6:2-re verte Zapata Mirallest, nagyjából ilyen sima meccset várok most is.

Sonego, Lorenzo - Zapata Miralles, Bernabe: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp