A férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozatban a Telekom Veszprém villámrajtot vett, kétmeccsből kettőt megnyert. Visszanézve a szorzókat, mindkettő a 'kötelező győzelem' kategóriába tartozott, hisz a PSG ellen sem kapott túl magas szorzót a Veszprém, de azé' a PSG az a PSG. Portóban meg szintén favorit volt, de a Porto eléggé le volt permetezve.

Aztán jött a bakoniyaknak a TAtabánya elleni bajnoki, ami aztán tényleg a fix kategória volt, és végül, ha csak a végeredményt nézzük (42-32), fix is lett. Viszont a Tatabánya 27-27-nél még egálban volt Elissonékkal, onnan viszont kijött a keretek mélysége közötti különbség. A tatabányai srácok végül 10-zel kikaptak, a meccs végén még páran egymásnak ugrottak, szóval frankó kis meccs volt minden szinten.

Ami a Telekomot illeti, most tényleg elkapta a fonalat, jól sikerült a keretet összepakolni, vélhetően az alapozás, felkészülés időszaka is jól sikerült, mert hazai pályán aztán tényleg a 35 gól mostanában a minimum. Meccsek óta ez az origó, NBI, SEHA Liga, Bajnokok Ligája, erős vagy kevésbé erős csapatok, de a 35+ gól garancia mostanában.

Szerintem a 35 most is meglesz, meg az a picike egy dugócska, ami még kell a tipp 'zöldítéséhez'. A Dinamo ugyanis eléggé kultiválja az uptempót, ez a csapat nem a szöszmötölős kézit erőlteti, mint pl egy Zagreb. A Dinamónál megvan a szándék az egy-fázisú támadásokra, rögtön akár gól után gyorsat kezdeni, aztán a rendezetlen védelemre rohanni. Felállt fal ellen is puffogtatnak Zeinék bátran. Bár két kör kicsi minta, de a Dinamo 114-et lőtt a két meccsen, ami a legtöbb kísérlet az első két kör után. Az uptempóról elhíresült Kielnek van 110 lövése, meg a Kielce és a Veszprém van 100 felett elvileg. Azért elvileg, mert szerintem a Barca is, de a Pick-Barca meccs statja az ehf oldalán szerintem el lett rontva, bár nem láttam a meccset, nem tudom elképzelni, hogy a Pick 28 lövésből lőtt 28 gólt, a Barca meg 36-ból 35-öt. ...

De lényegtelen, a 114 kísérlet is jelzi, hogy a Dinamo nem lassítja a játékot, mennek, lőnek, a GOG elleni 38-38 sem lehet épp rossz meccs. A Veszprém ezt a 35 gólt becsukott szemmel tudja, de most egy olyan ellenfél jön, amely nem lassítja a játékot, szóval jó esély van rá, hogy megint akár 70+ gólos találkozó lesz, nehéz elképzelni, hogy 36-ot nem lő a Telekom, mert tényleg jó a forma. Soknak tűnik elsőre, messze van a value-től, de tényleg jól húz most a Veszprém, nem hiszem, hogy most jönne a játékban egy törés.

Telekom Veszprém - CS Dinamo Bucuresti: Telekom Veszprém által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp