A héten nemcsak Európában, hanem a Távol-Keleten is rendeznek újból teniszversenyt, ezen a héten Szöulé a főszerep, ahol azért elég szép kis névsor jött össze, a top 10-ből ketten is itt vannak, és még versenyben is, Ruud mellett Norrie a másik top játékos itt.

Casper Ruud azért büszkén tekinthet majd vissza erre az évre, mert bár eddig "csak" három kis 250-es tornát tudott megnyerni, a kertek alatt szépen becsúszott a világranglista második helyére, és két Grand Slam tornán is döntőzött a norvég. Salakosként indult Ruud, de az évek alatt itt a gyorsabb borításokon is megvan a fegyvere, a Miami Mastersen döntőzött, és az US Openen is finalista volt, pech, hogy mind a kétszer az újdonsült világelső, Carlos Alcaraz állította meg. Csak idén is sokat javult a játéka, alapból egy óriási tenyerese van, viszont az elmúlt hónapokban iszonyat sokat javult a fonákja, és látványosan a röptéje is sokkal jobb lett. Az első körben Jarryt verte, kicsit túlóráznia kellett, de végül simán jutott tovább, és akklimatizálódott a londoni Laver Cup után.

Nishiokának nem igazán úgy alakult a szezon, ahogy akarta volna, sokszor challanger versenyeken is indult, aztán a washingtoni versenyen rommá verte a mezőnyt, csak Kyrgios tudta megállítani a döntőben, de inkább tűnt ez csak fellángolásnak, mint egy nagy menetelés kezdetének. Nagy balkezes pörgetett tenyerese van, ami egy szintig jó lehet, de a top 10, vagy a top 20 ellen már kevés lesz.

Óriási a különbség a két játékos között, remélem ki is jön a pénteki negyeddöntőben, és akkor sima Ruud győzelmet láthatnak a dél-koreai nézők.

Ruud, Casper - Nishioka, Yoshihito: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp