Nem jött jól a nemzetközi meccsek okozta szünet a hazai csapat számára. A bajnokság utolsó harmadához érve rég nem látott jó sorozatba vágott az egyik kiesőjelölt csapat. Négy meccses veretlenségi sorozat után újra felcsillant a remény számukra hogy a Helsingborgot megelőzve a végén legalább az automatikus kiesést jelentő utolsó két helyet elkerülhetik. Nem játszottak jól, de az eredmények jöttek és ez mindennél fontosabb volt, viszont Holmberg feje főhet rendesen így, hogy a sorozatukat megszakították a válogatott meccsek és rengeteg sérültje is lett közbe az együttesének. Jarlesand, Kralj, Krezic, Morfeit, Mukibi és Wallin sem bevethetőek.

A túloldalon sokkal rózsásabb a helyzet. A Djurgarden a tavalyi bronzérme után idén még fényesebb éremre pályázhat. Hét fordulóval a vége előtt vezetik a tabellát, egyetlen ponttal megelőzve a Hacken együttesét így hibázásra nincs lehetőség, főleg hogy holnap riválisuk is egy kiesőjelölt ellen játszik majd. A csapatnál parádés a hangulat a jó szereplés végett. A svéd bajnokság mellett a Konferencia ligában is jól mennek egy kemény csoportban van négy pontjuk két forduló után. Az előző fordulóban 3-0-ra páholták el hazai pályán a Göteborg csapatát egy végtelenül sima mérkőzésen. Sérüléssel csupán két játékosuk Ekdal és Kack bajlódik.

A két csapat egymás ellen az első osztályban nem sokszor játszott, viszont mindhárom alkalommal a hazai csapat nyert, ebből kétszer a Djurgarden örülhetett. Most ez a sorozat megszakadhat és a jobb erőkből álló vendégek diadalmaskodhatnak.

Tipp: 1-3

Degerfors IF - Djurgårdens IF: Djurgårdens IF szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp