A jövő héten a nőknek két WTA tornát rendeznek. Egy kemény pályás torna Tunéziában, Monasztír városában és Európa közepén fedett körülmények közepette a csehországi Osztravában. Ez utóbbin indul Gálfi Dalma is, aki az előkelőbb helyezése mellet tis kvalira kényszerült, íígy a hétvégén zajló selejtezőkben is pályára kell/kellett lépnie. Az első állomást a fiatal, hazai szvós vetélytárs, Havlickova ellenében teljestette, most korábbi GS döntős, csinossága okán túlzottan porondra pakolt knadai Bouchard jön, aki alalpsan eltűnt az utóbbi időben a tenisz térképéről és most az 500 -as helyezéséről szeretne felfelé elmozdulni. Ekkora kihagyás után nagyon ehéz a visszakapaszkodás. Vereségek és nagy nehezen, vérrel, verejtékkel megvívott meccsekkel lesz kénytelen zárkózni Genie.

Dodin szép skalp volt a kanadaitól, ám látni kellett a nála már törvényszerű hullámzást a tegnapi fellépésén is, ahol végül döntő szett 6:3 -al jutott tovább.

A magyar lány felveszi a versenyt ütőerőben Boucharddal, sőt ki merem jelenteni, mentálisan most jobb állapotban is van riválisánál.

A higgadtság kell majd a mai napon, most lehet Dalmának megmutatni újra a tehetségét. Tegnap sikerült követni a taktikát és egy cseppet sem kétségbeesve végül felőröni a cseh riválisát. Én azt mondom talán nem is lesz nehezebb feladata ma Dalmának, minden a tiszta fejen fog múlni és akkor meglesz a főtábla is. Mindenesetre ez a jelenlegi hektikus Bouchard nálam a tipp szempontjából "biztosítja" a minimum nyertegy magyar szettet a mérkőzésen.

Galfi, Dalma - Bouchard, Eugenie: Szett hendikeppel - Hendikep tipp