David Goffint ahogyan több játékost is szintén kizökkentett a ritmusából a pandémia. Idén kezdett végre magára találni, amit a marrakechi salakos tornagyőzelme és a wimbledoni negyeddöntője jelzett leginkább, de kost sem mondhatjuk még rá, hogy sikerült teljesen felzárkóznia a korábbi önmagához.

Az említett liftezést itt a kazah fővárosban is megmutatta már kicsiben a lejátszott utolsó két mérkőzésén. Ugyanis a kvalifikációban kellett indulnia, ahol a második körben a tehetséges olasz Nardi ellen szett előnyről, két tie-breakben kapott ki, ám a Lucky Loser kártyát a visszalépések miatt érvényesíthette, így kapott helyet a főtáblán, ahol megkapta a friss világelső és US Open bajnok Alcarazt. Ez az élet adta új esély és a teher mentesség - hiszen veszíteni valója nem lévén - csodákat tett vele és a kissé indiszponált ibériai világelsőt könnyedén lépte le, breakelt szettekben 7:5, 6:3 -mal. Hát mi adhat újabb nagy lökést, lendületet a belgának, ha nem egy ilyen siker???

Most Mannarino következik, aki szintén kiszámthatatlan mostanság, egy meccset nyer, egyet veszít felváltva, Viszont az egymás elleni mérlegükből is "táplálkozhat" Goffin, mivel 5:2 -re vezet

Mannarino szeptemberben egy metzi és egy tel-avivi első körös búcsú után van, ahol Mikael Ymer és Lestienne ellen. Itt a visszatérés után az útját szintén nem találó Wawrinkát kapta el nehezen, három szettben.

Mindent az Alcaraz elleni sikerre alapozok, a kérdést már feltettem, mi ad lendületet és önbizalmat a folytatásra egy teniszezőnek, ha nem a világranglista éllovasa elleni nagy siker!?

Én azt mondom ezzel a töltettel Goffin képes lesz a közepes mannarinot is megoldani a szerdai napon.

Goffin, David - Mannarino, Adrian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp