Már az idejét se tudom mikor volt időm és kedvem írni a Guruba egy valamire való elemzést, viszont most erőt véve magamon októbertől visszatérek, remélhetőleg többnyire zöldülő tippekkel.

Meg is kezdem egy elég simának tünő találkozóval. Az idei Chelsea eddig elég ramatyul szerepelt, jött Tuchel, nyert egy BL-t, összeveszett az új tulajdonossal, és már új edzővel próbálnak identitást építeni a londoni kékeknél. Megérkezett Graham Potter és hozta magával lényegében az egész brightoni stábot. PL-ben jól sikerült a bemutatkozás, hiszen győzelemmel mutatkozott be a Chelsea kispadján, igaz a győzelmet érő gól a mérkőzés 91. percében érkezett. Játékos állományban rendben van ez a keret, edzői fronton is mondhatni, hiszen a legpotensebb angol edzőt sikerült leültetni a kispadra, aki a szenny angol médiában is viszonylag pozítiv megitélésű, egyedüli hiány poszt a Chelseanél az a sportigazgató személye, de ez a mai meccsre nem kéne hatással legyen.

Milan bár jól kezdte az olasz bajnokságot, jelenleg hatalmas sérülés hullám sújtja a csapatot. Csupán 14 felnőtt játékossal tudtak Londonba utazni, aminek minden bizonnyal látszata is lesz. Gyakorlatilag minden szekcióra jut legalább egy sérült, védelembe hatalmas lyukak tátognak ennek köszönhetően. Láttam a hétvégi meccsüket, és a Maignant helyettesítő Tatarusanu közel sem volt magabiztos. Több védése is tartozott inkább a fogható kategóriába, míg a róla kijövő labdák is mind az ellenfél környékére jöttek vissza, nem tudom mennyire fogja bírni a Chelsea által gyakorolt állandó nyomást.

Chelsea eddig két meccs után mindössze egy ponttal áll a csoportja utolsó pozicióján, ha nem akar tavaszra EL-be kerülni vagy kiesni itt az ideje elkezdeni gyüjteni a győzelmeket, erre pedig remek alkalom egy hazai mérkőzés egy olyan ellenféllel szemben, amelyik a sérüléseknek köszönhetően több sebből is vérzik.

Chelsea - AC Milan: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp