tavaly a fedett szezon beköszöntével az észt szőkeségnek, Anett Kontaveitnek volt meg az ihletett formája, is az Osztrava, Moszkva, Kolozsvár hármas menetet sikerült 15/0 -ás győzelmi mutatókkal, mind a három tornát megnyerve letudni.

Most hasonló babérokra törhet a cseh Roland Garros bajnoknő, többszörös páros GS győztes Barboa Krejcikova is.

Krejcikova nem tudott sikeres szezont maga mögött idén, ám az év végére csak "kibuggyanni" látszik valami belőle és mostanra sikerült összeraknia a játékát.

Tallinban úgy nyerte meg a versenyt a múlt héten, hogy mindössze egy szettet vesztett és az öt meccséből négyen a bukik határozottan underdognak adták meg (egyedül Kostyuk ellen volt 50/50% -os az ajánlás).

A forma kitart erre a hétre is, ráadásul most hazai környezetben, a hazai szurkolókból is extra motivációt nyerve ütögethet, ami csak emelheti a játéka sikerességét.

Bencic érkezik, aki ellen a észt fővárosban a múlt héten döntő szettes, nagy meccset játszottak, ám végül a két tie-break után, sima 6:2 -vel felőrölte a helvétet Krejcikova.

Az első fordulós meccsekből az is leszűrhető, hogy frissebbnek tűnik a cseh fél. Shelby Rogerst nagyon könnyed két szettben oldotta meg 6:2,:2 -vel Krejcikova, addig Bencic a WTA Tourra visszaszivárgó, Gálfi Dalmát is búcsúztató Bouchard ellen csak döntő etapban lépett tovább.

Krejcikova év végi nagy "futása" ösztönöz arra, hogy a cseh mellett tegyem le a voksomat, ki tudja a végén lehet sikerül másolnia Kontaveit tavalyi elképesztő sorozatát is ...

Bencic, Belinda - Krejcikova, Barbora: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp