Osztravában a hölgyek versenyében ma már a négy közé jutásért lépnek pályára. Ugyan ideje korán elvérzett Karolina Pliskova valamint csütörtökön kiesett Muchova is, azért két cseh GS bajnok ott van még a mezőnyben Krejcikova és Kvitova személyében.

A kétszeres wimbledoni bajnok Kvitova, nem tudott idén maradandót nyújtani, ám most hazai pályán valamit törleszthet maga felé és a szukrolói felé is.

Kvitova koncentráltsága a kulcs, ha az megvan, akkor az ütőerejéhez párosulva a figyelem csodákra képes esetében.

Bernarda Perát picit nehezebben, a középső szettet elveszítve, a világranglista negyedik, spanyol Paula Badosát már könnyedebben verte két szettben.

Most az idei, friss wimbledoni bajnoknő a kazah Rybakina érkezik, aki nálam túlzottan is fellett emelve, mert a szintén püfölős játéka, nekem semmi kreativitást nem rejt magába. Lehet csúnya leírni ezt, de szerintem Wimbledonban sem érdemelt győzelmet, Jabeur alaposan elbénázta és izgulta el a döntőt, ami bőven neki állt és a tunéziai játéktudásával illett volna nyernie, ám nem mindig ez dönt, hanem a valamivel tisztább fej.

A wimbledoni győzelem sem jelent magas ranglistát már Rybakina esetében, olyannyira nem, hogy Kvitova 20. helyével megelőzi a kazah 28. jelenlegi pozcióját.

Rybakina osztravai előmenetele sem ájulást előidéző történés, Keys és Sasnovich ellen is alaposan megszenvedett, három szettekben, verekedte csak tovább magát.

Egy fixen ütő, tavaly itt elődöntős Kvitova, hazai környezetben simán nyerheti a wimbledoni bajnoknők mai csatáját!

Rybakina, Elena - Kvitova, Petra: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp