A magyar NBI-es bajnokságban ezen a pénteken double header a jelszó. Persze mást jelent a sportban, a TV-zésben, mint a felnőtt iparban, de legalább annyira izgalmas lehet. Lehet, de nem lesz. reményeim szerint a gólok inkább a Vidi-ZTE meccsen születnek majd, míg a lilább meccsen inkább a góltalanság dominálhat. Amikor ezt az under 3.0 AH-t húzom, mindig arra gondolok, hogy ide 4 gól minimum kell, hogy a tipp bukjon, az meg nem kevés.

Ha ránézünk a tabellára, csodálkozunk, hogy az FTC-t a Kecsó követi, de nem kell rajta csodálkozni. A KTE egyedüliként megcsapta a Fradi, lehet a pályára meg a szerencsére fogni, de a győzelmet nem kell magyarázni. A kecskemétieknél bárki bárhol bármikor nyilatkozik, tuti kiemeli, hogy ez csakis az elvégzett munka eredményének kivetülése. A KTE 9 meccsen kapott 6 gólt, azaz másfél meccsen kap egy dugót, az azért olyasmi, amit illik megtapsolni. Szerintem nem csak én voltam, aki a KTE-t tuti kiesőnek tartotta az idény elején (nálam a 'kövesd volt a másik, az legalább 'jól' néz ki).

Viszont masszív kis csapat, nehezen feltörhető, és a KTE-nek van mákja hátul, és van egészen a bajnokság elejétől, amikro is otthon 0-0-t toltak a Vasas ellen 50 perc emberhátrányban. A Vasasnak bitang ziccerei voltak, és így visszagondolva, hol tart a KTE és hol a Vasas, talán az a meccs befolyásolta a másik 7-8 mérkőzést mindkét csapatnál.

A KTE-ések önbizalma, mint a gömböc, csak dagad, de a Fradi elleni győzelem után is a gólszerző Nagy elmondta, hogy igen, jó a tabellára nézni, de ugyanúgy folytatják, és amíg a bennmaradás nincs biztosítva, szóba sem kerülhet más.

Az UTE a Fradi elleni 6-0-ás zakó után magához tért. A Kisvárdát padlóra küldte (mondjuk már eleve ott volt az előző napokban is), és ha jobban megnézzük a 14 kapott gól is csalóka, mert abból hatot az FTC rakott be. Ha azt a 'kisiklást' kiszedjük, annyira nem is tragikus az UTE hátul.

Az Újpestnek mennie kell előre, a KTE tehát megint tolhatja a kontra-focit, de úgy érzem, nem lesz itt gólzápor, a vendégek tartják majd a 0-0-t sokáig, az UTE meg erőlködik, mint szorulásos a WC-n. Ha meg netán gólt szerez, megnyugszik, kevesebb energiát tol a védekezésbe, a KTE akkor sem fog kockáztatni, ha hátrányba kerül. Onnantól még mindig 3 gól kell a bukóig, az meg sok.

Újpest FC - Kecskeméti TE: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp