Október hónapi írásaimat, természetesen, kedvenc csapatom, a Kisvárda aktuális bajnoki mérkőzésével nyitom, melyet a fővárosi Vasas ellenében vívnak a Várkerti Stadionban. A hazai csapat utóbbi időben bemutatott vesszőfutása miatt egész tisztességes szorzót kínálnak arra a hazai győzelemre, ami szerintem sokkal simább lesz, mint ahogyan azt sokan várnák. Hisz sokan nem tudják, hogy igazából mi vagy ki okozta ezt a megdöbbentő fordulatot a piros-fehérek életében. Én "tudom", de nem vagyok rá felhatalmazva, hogy mindezt ország-világ előtt megosszam, ezért megpróbálom kerülni ezt a kényes témát.

Mindenesetre valaki nagyon szépen felépítette és időzítette Révész Attila újbóli színre lépését a kisvárdai labdarúgásban. Mondhatnám, hogy minden a tervek szerint alakult volna, ha nincs a legutóbbi, újpesti meccs két kiállítása. Ez kicsit belerondított az eredeti elképzelésekbe, mert Dominik Kovacic és Ötvös Bence hiánya azért ennél a keretnél megérződhet a játék minőségében. Főleg előbbié, hisz Kovacic azért biztos pont volt a védelem közepén és első számú helyettese Anton Kravcsenko is sérült. Ezért nem is merem hendire húzni a számomra biztosnak tűnő hazai győzelmet. A többiek? A többiek vissza fognak térni az augusztusi formájukhoz, gólt, gólokat fognak lőni. Helyenként jól is fognak játszani és ezzel ismételten trónra emelik a kisvárdai labdarúgás 1/1-ét, aki nemkülönben holnap ünnepli az 50. születésnapját. Mindamellett, hogy ezúton is minden jót kívánunk neki e jeles nap alkalmából, hogy nézne ki az ünnep a hazai csapat győzelme nélkül?

Az, hogy a Vasas ideális ellenfél lehet ehhez, nem kérdés. Hiába jött Kuttor helyett megmentőnek az ex kisvárdai edző Kondás Elemér a kispadra, ide még Eli bá' szakértelme is kevés lesz. Ezek az elkényelmesedett, beképzelt dizőzök nem az eredményért, a klubért, hanem a jó fizetésért igazoltak a Vasasba és mindaddig amíg időben jön a pitty a telefonjukról elégedettek lesznek. A nézhetetlen, emészthetetlen antifocijuk ma újabb pofonba szaladhat bele.

Sziporkázó játékra senki ne számítson a kora esti bajnokin, de a sima hazai győzelmen túl más opciót erre a mérkőzésre nehezen tudok elképzelni.

Kisvarda - Vasas: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp