Jön a 2022/2023-as idény első 'klászikere', a Dortmund fogadja a Bayernt, méghozzá két 'BL-hét' között. Nem is kérdés, hogy ebből a szempontból a bajor csapat helyzete jobb, hisz a BL-ben az Inter és a Barca legyőzése után a Plzent is megverte, ezzel 100%-os. A Sevilla elleni meccsből jól jött ki a BVB, a széthullott Sevillát elkapta a sárga-fekete henger, de most komolyabb ellenállásba ütközik.

A Bundesben a BVB az 5. helyen áll, a Bayern is 'csak' a harmadik, de nem valószínű, hogy a Freiburg-Union páros komolyabban idegesítené. A válogatott szünet alatt Nagelsmann mester kielemezte a meccseket, és jól sikerülhetett az elemzés, mert a Leverkusent ledarálta, a Plzent szintén.

Szóval -bár lehetne jobb is a helyzet mindkét oldalon-, nincs miért bosszankodni. Ezekre a BVB-Bayern meccsekre jellemző, hogy a szabálytalanság kevés, a német sporik eleve nem szeretnek sokat fújkálni, szóval én focira számítok, méghozzá jó focira. A München ontja a gólokat, meccsenként valami 22 lövést és 10 kaput eltaláló lövést produkálnak idén. A Gladbach elleni találkozón 20-szor találták el a kaput, én ilyen magas számot top ligákban nem is nagyon láttam. (Most megnéztem, a pár évvel ez előtti Bale-CR-féle Real Madrid is csak 15-öt lőtt kapura a Rayo elleni 10-2-nél, amikor a Madrid úgy 20. perc alatt kettős emberelőnybe került).

Mané nem Lewandowski, eleve alacsonyabb, más típusú játékos, de illeszkedik a rendszerbe. Szélen a legjobban bontó együttes, Sané, Gnabry, Musiala... -még jó, hogy Müller elvileg még nem kapta össze magát a koronája után... A Bayern szélső védői sokat jönnek a támadásokkal, én úgy vélem, a három gólt a bajor csapat egymaga megrúgja, de otthon a BVB sem lehet annyira passzív és töketlen, mint volt pl. a Lipcse ellen.

Borussia Dortmund - Bayern München: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp