A görög bajnokság messze legértékesebb együttese az Olympiakos Pireus, azonban az idei szezonjuk eléggé gyengére sikerült idáig. Egy sor jó játékost igazolt pedig a vendég együttes, mégis három forduló után biztos, hogy kiestek az Európa Ligából és a bajnokságban is tetemes hátrányt sikerült összehozzanak alig hat forduló alatt.

Az OFI Crete a hatodik legértékesebb kerettel bír, azonban a csapat így is a tabella második felében helyezkedik el. A csapat elől szinte teljesen kicserélődött, igaz ez gyakorlatilag a fél csapatra igaz, hiszen nem kevesebb, mint tizenhat játékost igazoltak. Ennek fényében nem csoda, hogy csak a tizenegyedik helyen állnak, bár a mérlegük nagyon gyenge (1-1-4). Nagyon nem állt még össze a csapat támadójátéka, a hat forduló alatt 4-10-es gólarányt tudnak felmutatni, bár az is igaz, hogy többnyire a tabella első felében lévő együttesek ellen játszottak. Sőt, a második helyezett Volost is az OFI tudta eddig csak legyőzni, méghozzá idegenben.

Az Olympiakos is egy csomó új játékost igazolt, a legnagyobb név közülük Marcelo. Érkezett még az Atleticotól Vrsajko, a Marseille csapatától Bakambu, de nagy meglepetésre James Rodriguez is a görög sztáregyüttest választotta. Nagy meglepetés tehát, hogy ennyire gyenge a pireuszi csapat idén, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Európa Ligát elengedte az Olympiakos.

Ideje lenne az Olympiakos csapatának magára találnia, a mai ellenfelük pont ideális ehhez. Az OFI csapatát általában több rúgott góllal szokták elintézni, 2019 óta minden mérkőzésen a pireuszi csapat nyert. Ez kilenc találkozót foglal magába, és még gólt is alig szerzett az OFI.

Azt gondolom, hogy ma simán nyerhetnek a vendégek, legalább két Olympiakos gólt víziónálok.

OFI Crete - Olympiakos Piraeus: Olympiakos Piraeus által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp