A vasárnapi program a Ligue1-ben egy izgalmasnak ígérkező meccsel kezdődik. A Montpellier és a Monaco találkozói a közelmúltban elég sok gólt hoztak, záporoztak a 3-1-ek, 3-2-ők, olyan találkozók, ahol ment az adok-kapok. Ez jó jel.

Ami ennél is jobb, az a még közelebbi múlt, vagy kb. a jelen, mert a Montpellier a Ligue1-ben olyan, mint pár éve az Atalanta, vagy a Paks a Bognár-érában, azaz elöl-hátul gólképes. A csapat 21 gólt lőtt, aminél többet csak a más kasztba tartozó PSG, de kapott is 19-et, ami a 3. legtöbb a ligában.

Ami a Monacót illeti, ott azért racionálisabb a foci, de a Monaco azért több fronton küzd, más kérdés, hogy láttuk pl az FTC elleni 'produkciót', azért vannak meccsek, amelyeket elengednek. Ez a mostani bajnoki aligha lesz ilyen, nyerni kell, mert a közvetlen élmezőny távolodik. A csütörtöki EL-meccsük nem volt annyira megterhető, a Trabzonspor ellen korán gól-, és emberelőnybe kerültek, igazából az egy gyógymeccs volt a hercegségbeliek számára.

A Montpellier hatékonysága kiváló, ez az együttes nem lő kifejezetten sokat, de amikor lő, az minőségi lövés. Meccsenként alig több, mint 11 lövést átlagolnak, ehhez képest a 21 lőtt gól igencsak szép. Ami nem gyenge, hogy még kontra után ez a csapat nem kapott gólt. Viszont amiben élen jár, hogy sok büntetőt ítélnek ellene, 11-esből a legtöbb gólt kapta, és bizony a piros lapokkal sem spórol, ebből is a legtöbbet gyűjtötte. Karakteres csapat, és szeretjük az ilyet. Gólok, lapok, büntetők, mi kell még?!

Az előző 4 meccsből 3 olyan volt, amikor jött a félidei mindkét csapat lő gólt opció. Én 3.60-ért benevezek, két potens csapat, elöl gólképes, hátul sebezhető.

Montpellier - Monaco: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp