Vélhetően a Real Madrid veretlenül nyeri az F csoportot, tehát a másik továbbjutó, illetve a harmadik helyezett Európa Liga pozíciókért alakulhat ki nagy küzdelem a csoporton belül. Mondhatjuk, a mérkőzésnek tehát komoly tétje van. Amelyik csapat itt veszít, szinte bizonyosan a csoport negyedik helyén végez, és véget ér számára a küzdelem. Amelyik csapat viszont nyer, az nagy előnyre tesz szert a továbbjutás irányába (akár a csoportkörből történő továbbjutás, akár az Európa Ligába).

Az előző mérkőzésen fordított felállásban a Leipzig győzött 3-1-re. Azonban azon mérkőzésen óriási pech érte a csapatot: az elsőszámú kapus, Gulácsi Péter egy ártalmatlan szituációban térdszalagszakadást szenvedett. Így a helyén Janis Blaswich véd, akit idén nyáron szerződtetett a klub a holland Heracles csapatától. A kapus 31 éves, egész életében összesen 176 mérkőzésen védett.

A csapat ezért átállt a 3 védős játékról 4 védősre, ezzel próbálja Marco Rose edző némileg stabilizálni a csapat védekezését. Ezzel viszont a 4-4-2-es felállás valósul meg, ahol Timo Werner és Nkunku egymás mellett totyognak, míg a két szélre húzódott játékos Szoboszlai és Forsberg, középen pedig két ütő-vágó játékos, Haidara és Schlager próbálta megállítani az ellenfél támadásait.

A hétvégén a Mainz ellen ez az újfajta játék annyira nem ült. Az új kapus néha bizonytalannak tűnt számomra. Gyorsan igazolt is a Leipzig menedzsmentje egy tartalékot, hátha gond lesz Blaswich-al. Orlan Nyland nagyon tapasztalt hálóőr, nem lepődnék meg, ha kiszorítaná a gyengébb képességű Blaswichot.

Ehhez jön még az is, hogy a Celtic hazai pályán teljesen más focit játszik, mint idegenben. Sokkal bátrabbak, támadóbbak. Ezt láthatta pár éve a Fradi is. A szurkolóközönség előtt motiváltabb, erőteljesebb futballt láthatunk tőlük. Nagyon fel tudják szívni magukat a játékosok.

Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen nem mehetnek a csapatok a döntetlenre. Mindkettő csapatnak csak a győzelem az elfogadható eredmény, ezért pedig az elejétől kezdve támadni fognak. Látok esélyt a kettő gólra az első félidőben, hiszen van egy védekezésben gyenge Leipzig, különösen idegenben, míg egy felpörgött hazai csapat.

Celtic - RB Leipzig: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp