Múlt heti meccsükön sima Chelsea győzelmet vártam ettől a párosítástól köszönhetően a Milant sújtó sérüléshullámnak. Ez akkor állta is a helyét, hiszen a győzelmi kényszerben játszó Chelsea magabiztos 3-0-ás győzelmet aratott és egy percig sem volt kérdés a győztes kiléte.

Hat napra rá, saját közönség előtt, visszavághat a Milan a múlt heti zakóért, és elnézve a hétvégi Juve elleni meccsüket, erre meg is lesz minden esélyük. Hétvégi meccsük előtt úgy ültem le meccset nézni, hogy a felfelé ivelő Juventus a szorzók ellenére könnyedén pontokat tud szerezni a Milan vendégeként, erre fel közel sem azt kaptam amit vártam. Az első 15-20 perctől eltekintve a Milan végig uralni tudta a mérkőzést mind fizikálisan, mind taktikailag a Juventus felé nőtt. Ami még a hazaiak mellett szólhat az a hazai közönség tolása. Már a Stamford Bridgen is hatalmas hangulatot teremtett a kiutazó 1500-2000 olasz szurkoló, most minden bizonnyal 60-70 ezer olasz ajkú fogja segíteni Pioli csapatát.

Chelseanél eddig remekül teljesít Graham Potter és stábja, 4 meccs 3 győzelem 1 döntetlen a mérlegük, 9 rúgott gól és mindössze 2 kapott. Nagyon erős ez a Chelsea keret, és bár nyáron sokszor a nevetség tárgyai voltak amiatt, amit az átigazolási piacon művelt a tulajdonos sportigazgató hiányában, elég ütős keretet sikerült összerakniuk és kivétel nélkül, minden posztra tudtak erősíteni.

Egyaránt 4-4 ponttal áll mindkét csapat, aki itt vereséget szenved, az igencsak komoly hátrányt szed össze az utolsó két forduló előtt, viszont a győzelemmel már-már zsebbe érezhetnék a továbbjutást, sőt minden bizonnyal a csoportelsőséget is. Éppen ezért én egy fordulatos, sok gólos mérkőzésre számítok, és arra, hogy mindkét csapatnak sikerül betalálnia, tippem GG.

AC Milan - Chelsea: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp