Bár ez a találkozó csak szombaton lesz, most pedig csütörtök délelőtt, nem hiszem, hogy valami is változna addig.

Ami tuti nem változik, az a két csapat tabellán elfoglalt pozíciója. A Leicester City még mindig csont utolsó, hiába a Nottingham ellen aratott siker (4-0), nem sikerült továbbvinni a 'flow't és a B'mouth ellen jött az újabb pofon (2-1). A Palace helyzete picit jobb, de a 15. hely és a 9 pont nem igazán megnyugtató.

Ami a Rókákat illeti, ez a szezon kuka. Több meghatározó játákosát veszítette el a csapat a védelemből (és a kapuból), ennek pedig isszák a keserű levét. A 24 bekapott gól rengeteg, és nem ritka a KO, Tottenham, Brighton, Arsenal, 4-5-6 lőtt gólok, totális leolvadás.

Mivel Vardy-ék az utolsó helyen állnak, így nincs más hátra, mint előre, focizni kell, kezdeményezni, kinyílni, és itt nyílik ki a szemünk, mert ez pont kapóra jön a Palace-nak. A Crystal Palace együttes tipikus kontrafocit játszik, nem kell neki a labda, sokkal inkább a lehetőség, amit vagy maguknak teremtenek labdaszerzéssel, vagy az ellenfél hibáját használják ki.

Zaháék játszottak már idén a Liverpool, Man City, Chelsea és Arsenal négyessel, ebből a kvartettből csak az Arsenal úszta meg a kapott gólt. Ez a Palace erre kifejezetten jó, sok színesbőrű, hosszúléptű gyors játékos, Ayew meglepően jó állapotban van, és feltűnt ez az Olise gyerek, aki egyre többet, és ami fontosabb, egyre jobban játszik. Van esze a focihoz, és 20 évesen a fizikális állapotával sem lehet sok gond. Az első két sorban kizárólag színes bőrű srác, ez a keret a kontrafocira lett összerakva, de mondom, Ayew azért eszes gyerek, és jó állapotban van, Olise pedig szintén egész ügyes, és ahogy néztem a Leeds ellen a játékát, nem az az üresfejű gyerek, ő azért látja a játékot, szóval simán látok vendég gólt a meccsben.

De látok hazait is, mert a Leicesternek nincs más esélye. Otthon biztos pörögnek majd, ahogy csak tudnak, a Palace azért visszahúzódik, egész biztos lesz pár nagyobb helyzet, meg sok ilyen 'fél' helyzet, vagy helyzetecske, amiből csak sikerül kanyarítani egy gólt otthon. A lőtt gólokkal nincs probléma, mert a 7. legtöbb dugót szerezte a City, a nagyobb gond a védekezéssel van...

Egy szó, mint száz, hiába korai meccs, én itt látom az adok-kapok lehetőségét. Egy-egy dugót minimum várok mindkét féltől.

Leicester City - Crystal Palace: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp