A múltheti odavágón gólok felől közelítettem meg ezt a mérkőzést. Dan Petrescu nem hazutolta meg önmagát, letette a buszt a saját kapuja elé és a kontrákba reménykedett. A mérkőzés végül őt igazolta, hiszen az első félidő végéig a csehek mindent is kihagytak, míg a kolozsvári csapat egy kontra támadás végén meg tudta szerezni a vezetést. Második félidőben méginkább átengedte a területet viszont ez az a tipikus nap volt, mikor az esélyesebb csapat bárhogy is próbálkozik az égiek megakadályozzák a gólszerzést.

Ennek és módja szerint Dan Petrescu karrierje csúcspontjának nevezte a múltheti győzelmet, és olyan nagy szavakkal dobálozott, hogy az elmúlt években a Slavia pályáján csak nekik és a Barcelonának sikerült elhozni a 3 pontot. Viszont érdemes megnézni hogyan, kapuralövések száma 24-9!!, kaput eltalált lövések száma 8-3, emelett volt két kapufájuk, illetve a vendég kapus, Scuffet, többször is hatalmas ziccert sikerült hárítania.

Szokták mondani "egyszer volt Budán kutyavásár", úgy gondolom ez az állítás erre a párosításra is igaz, hiszen ez a CFR nem egy jó csapat, csoportban a másik két ellenfél ellen is látszott, hogy bár sem a Sivasspor, sem az FC Balkani nem képvisel nagy játékerőt, mégis szenvedős mérkőzést sikerült összehozni ellenük és mindössze egy pontot.

A Slavia Praha kerete értékileg és tecnikailag is a másik három csoportellenfél felett van bőven, most már kezdődnek a visszavágók a csoportkörben nincs több lehetőség hibázásra, és úgy gondolom nekik fő céljuk a csoportból való továbbjutás, sőt mitöbb a csoport megnyerése. Ehhez remek kezdés tud lenni egy CFR elleni idegenbeli siker, ami a múltheti meccset tekintve akár több gólos is lehet.

CFR Cluj - Slavia Prága: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp