Nem is olyan rég, augusztus elején játszott utoljára a két csapat egymással egy Community Shield angol szuperkupát, ami liverpooli részről egy teljesen korrekt, szinte végig uralt mérkőzés volt. Az a meccs után okkal voltak/voltunk bizakodóak erre a szezonra nézve.

Azóta sokat fordult a világ, a Liverpool szenved, mindössze a 10. helyen áll 10 megszerzett ponttal, ezzel szemben a Manchester City eddig vereség nélkül, stabilan gyüjtögeti a pontjait, és a támadósorban Haalanddal egy megállíthatatlan gépet sikerült beszerezniük, aki eddig csak úgy ontja a gólokat.

Idénre a Liverpool letámadásának az intenzítása igen csak visszaesett, ennek köszönhetően a védők sokkal többször vannak rákényszerítva arra, hogy tényleges védekezési feladatokat is muszáj ellássanak, s az idei szezon eddig kihozza a védekezési hiányosságokat a liverpooli védőktől, akik eddig előre játékba nagyon meggyőzöek voltak, idén viszont egy másod-harmadosztálybeli védő szerepében tündökölnek. Tovább nehezíti Klopp dolgát, hogy a múltheti Arsenal elleni vereség vezéráldozatokat is követelt, az eddig remekül játszó Diaz egészen a VB végéig kidőlt, míg Trent és Matip is már csak novemberben kaphat szerepet.

City ezzel szemben eddig remekel úgy a bajnokságban, mint a BL-ben. Ennek is köszönhetően rengeteg kulcsjátékosát pihentetni tudta a keddi Koppenhága elleni mérkőzésen, ráadásul egy nappal korábban is játszodtak, ami igencsak megkönnyíti a dolgukat a hétvégi rangadóra való felkészülésre.

Bár szezon elején mindenki azt várta, hogy ismét fej-fej mellett fognak küzdeni a bajnoki címért, ez mostanra kiderült, hogy a City tükörsimán lesz idén is angol bajnok, míg a Liverpoolnak vért kell izzadnia, hogy a TOP 4-be bekerüljön. Ez a mentális és formabeli különbség úgy gondolom látszani fog a vasárnapi mérkőzésen és Guardiola ismét borsot tud törni Klopp orra alá.

Liverpool - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp