Szombaton későn este még rendeznek egy Portugál Kupa mérkőzést, ahol a harmadosztályú Caldas SC fogadja a nagyon régóta veretlen Benfica együttesét. A legutóbbi huszonnégy mérkőzésén nem kapott ki a vendég együttes, pedig játszottak olyan együttesek ellen, mint a PSG (kétszer), a Dinamo Kijev, a Juventus, vagy a Newcastle.

Nagyon jó szezont fut a portugál sztáregyüttes, május 5 óta veretlenek. Sőt, volt egy olyan időszakuk, amikor a húsz lejátszott mérkőzésükből mind a húszat megnyerték. Vélhetően a BL csoportjából is továbbmehet majd a Benfica, ehhez elég mindössze annyi, hogy pontot szereznek a hátralévő két mérkőzésükön. Sőt, ha azt nézem, hogy még játszanak a Maccabi Haifa ellen, akkor azt gondolom, hogy nincs miért aggódjanak, a Juve elleni mérkőzést simán elengedheti az együttes.

A Caldas a harmadik vonalban szerepel, a második helyen állnak öt forduló után. A mérlegük 2-3-0, hat rúgott és három kapott góllal állnak. A Liga 3-ban szereplő együttes egy fordulót már játszott az idei kiírásban, az előző fordulóban kellett pályára lépjenek a Liga 2-es Covilha ellen. Nagyon simán vették azt az akadályt, így a mai mérkőzés számukra már csak bónusz, sok esélyük nem lesz.

Teljesen mindegy, hogy milyen kezdővel áll fel a Benfica, még akkor is sokkal esélyesebbek, ha csak a cserék szerepelnek ezen a mérkőzésen. Minden bizonnyal egy nagyon sima vendéggyőzelmet láthatunk ma, véleményem szerint egy igazi gálamérkőzés is kerekedhet ebből a találkozóból.

Sima Benfica győzelmet várok, legalább 4 gólt szerezve.

Caldas Sport Clube - Benfica: Benfica által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp