Nem igazán értem a Fradi közel 1.60-as kimeneteles szorzóját a kiesőjelölt Kövesd ellen. A fővárosiak és a Matyók között - illetve szinte az összes magyar csapatot is ide vehetjük - osztálykülönbség definiálható, s ez a különbség úgy tűnik, hogy hosszú évekre állandósulhat látva a Ferencváros nemzetközi kupaporondon mutatott eredményeit.

Csercseszov együttese van olyan minőségi, illetve mély, hogy láthatóan bírja a több frontos háborút is. Vezetik az EL-csoportkört 4 fordulót követően, a bajnokságban úgy állnak két pontnyi előnnyel az élen, hogy két meccsel kevesebbet toltak, mint a második Kecskemét. A Magyar Kupa pedig egyelőre ezen a szinten még amatőrliga az FTC számára.

Az orosz tréner pénteken a klub honlapján nyilatkozta, hogy a Zvezda elleni sikert követően a legfontosabb kérdés számára, hogy kik azok a játékosok, akik kvázi a legfrisebbek a vasárnapi Mezőkövesd elleni bajnoki előtt. Bizonyára rotál majd az orosz, ám az NB1 szintjén a Fradi akár két csapatot is fel tudna állítani, s még a "B" keret is ütné a riválisok többségét. Ennél fogva sem igazán értem az FTC relatíve magas szorzóját.

A Kövesd idén is a kiesés elől igyekszik menekülni, egyelőre sikertelenül. Supka Attila menesztését követően visszahívták két év után Kuttor Attilát, akivel a Matyók a legsikeresebb időszakukat élték az élvonalban. Vezetésével bő két éve pl. az Üllői úton 3:0-ra dózerolták le a Rebrov-féle Fradit. De hol van már a tavalyi hó? Kuttornak látványosan nem megy mostanság a csapataival, nem véletlenül állították fel a Vasas padjáról, de Kövesd is szépen lejtmenetbe kapcsolt. Cseri Tamás két éve még a liga legjobb játékosa volt, most árnyéka akkori formájának. Marin Jurina távozott, Molnár Gábor sokkalta jobb szezonokat futott régebben. Mostanra a csapat eredményessége jobbára azon múlik, hogy Stefan Drazic milyen napot fog ki. A 30 éves szerb támadó statisztikája nem rossz, hiszen 10 bajnokin 5 találatnál jár, ám a Fradi ellen egy fecske aligha csinál nyarat.

Véleményem szerint a tipp rizikóssága egyedül abban rejlik, hogy a Ferencváros mennyire lesz felpörögve vasárnap délután. Csercseszovtól megszokhattuk, hogy minden meccset kellően komolyan vesz, s ha növelni szeretné előnyét a bajnokságban, akkor talán az elkövetkezendő hetek meccseiből kiindulva a sereghajtó ellen alapelvárás lenne most behúzni a 3 pontot. Legközelebb az idén hazai környezetben még veretlen Puskás otthonába látogatnak Dibuszék, így ott sokkalta nehezebb lenne összekaparni a sikert, pláne a Monaco elleni akár sorsdöntőnek is titulálható EL-meccs árnyékában.

Egyszóval ha én ma Borisz Csercseszov lennék, akkor biztosan alaposan beleverném a fejekbe az öltözőbe, hogy most ezt a csörtét hatványozottan be kell húzni, hogy minden a tervek szerint alakuljon, s a hétközi Iváncsa elleni "derbin" valószínűsíthetően már lehet pihenni kicsit.

Legutóbb Matyó-földön 0:3-as FTC siker született, most valami hasonlót várok Vécseiéktől. A Fradi győzelem nálam alapelvárás, a több gólos siker már csak hab lenne a tortán.

Tippem: 0-2-re nyer a Fradi

Mezőkövesd - Ferencváros: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp