Az egyik nagy egykezes varázsló, aki félig gripezi az ütőjét, újra előállt egy jobb formával, ami 37. életévébe lépve dicséretes teljesítmény.

Az első fordulóban a másik egykezes fenomén Wawrinka ellen került ki egy hosszú három szettesből sikeresen, szetthátrányból fordítva, a másodikban pedig a fiatal svájci tehetség ellen két mentálisan is igénybe vevő tie-breaket megoldva került tovább.

A hazai pályán versenyző Goffin lesz az ellenfél, aki az elmúlt évben eléggé hektikusan teljesít. Elég csak a bő két hete megejtett asztanai szereplését említeni, ahol a kvaliban elvérzett Nardi ellen, majd szerencsés vesztesként megkapva az esélyt, legyőzte az újonc világelső és friss US Open Carlos Alcarazt két szettben, ezek után pedig Mannarinoval szemben bukott el szett előnyről ... mi ez, ha nem hullámvasút és kiismerhetetlenség.

Remek játékos Goffin, de úgy látszik most a tiszta fej nincs mindig a helyén.

Az itteni első körben a tinédzser honfitárs Bailly ellen szenvedett egy óriásit, majdnem megégve egy három szettesben, aztán a teremben harmatos Schwartzman ellen tovább lépett könnyedebben.

Teremben egy eltökélt és motivált - márpedig most az - Gasquet ellen megint nehéz dolga lehet a belga kedvencnek.

Gasquet, ha fut a szekér, akkor levakarhatatlan és nyomás alatt tarthatja a jelenlegi Goffint.

Ez nálam minimum szoros szettvégjátékú összecsapást sejtet, ami a gamek számában is meg kell majd, hogy mutatkozzon. Egy tie-break vagy 7:5 simán benne van a francia-belga csörtében, így pedig a game over is simán zöldülhet ma este!

Gasquet, Richard - Goffin, David: Játékok száma - Felett/alatt tipp