Az OTP Bank Liga 12. fordulójának záró találkozóját Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban rendezik, ahol a DVSC fogadja a Kisvárda alakulatát. A földrajzi közelség és a többi csapat bénázása miatt ez perpillanat a keleti régió legmagasabban jelzett összecsapása, s mint ilyen, azért ezekbe a találkozókba általában bele szoktak vinni a csapatok egy kis extrát. Ez az extra szerintem ma a gólokban csúcsosodhat ki, mert két ilyen gyenge védelem kevés van a ligában.

A bevezetőket olvasgatva mind a két szakvezető, szokás szerint, koncentrált játékot vár csapatától elől is, hátul is, azután a kezdő sípszóval általában borul minden. Most sem lesz ez szerintem másként, mert azt viszont el tudom hinni a felvezetőkből, hogy mind a két együttes győzelemre játszik majd.

Az tény, hogy az edzőváltáson átesett Loki Srdjan Blagojevic érkezésével elkezdte a szebbik arcát megmutatni és a jelenlegi 7. helyezett hazai csapat komoly ellenfele lehet az 5 pont előnnyel előtte lévő 4. helyezett Kisvárdának. Viszont a Kisvárdát sem féltem ebből a szempontból, mert a BOSS hatalom visszavételével a vendégek is elkezdtek visszatérni a szezon eleji játékukhoz.

Az elvitathatatlan, hogy a szerb tréner új impulzusokat vitt a debreceni öltözőbe, melynek legékesebb bizonyítéka Dzsudzsák Balázs játéka, valamint a csapat eredményességének javulása. Ugyanakkor avatott szemnek azt is látnia kell, hogy a védelmük még hazai környezetben is sebezhető. A Honvéd 4:0-ról állt fel ellenük 4:3-ra úgy, hogy pontszerzési esélyeket szalasztott el. Az Újpest pedig a kihagyhatatlant is kihagyta, ezért rúgott csak 1 gólt a Nagyerdőben. Szerény becslésem szerint a mostani vendégeik is jók lehetnek 2-3 lőtt gólra a mai meccsen.

Ugyanakkor nem csak a lőtt, hanem a kapott 2-3 gólra is képes az idei Kisvárda, lásd. a legutóbbi Kecskemét elleni 3:3-at. Török László csapatánál két nagyon komoly problémát vélek felfedezni, mely ehhez a kisvárdai szinten mérhetetlenül sok kapott góhoz vezet. Az egyik, hogy szinte teljesen eltűnt a csapat középpályás védekezése, ezért nagyon sokszor tud az ellenfél egy az egyes szituációkat kialakítani ellenük. Ennek köszönhető a rengeteg sárga és piros lap zöme, amit kapnak. A másik, és ez is elég szembetűnő hiányosság a vendégeknél, hogy a 65.-70. perc környékére látványosan elfogynak. Ha addigra nincs kellően kiklopfolva az ellenfél, akkor már nem is valószínű, hogy erre sor kerül.

Mivel nem számolok egy visszafogott kezdésre, ezért azokat a bizonyos gólokat már az első félidőre is bevállalom.

DVSC Debreceni - Kisvarda: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp