Azt nem tudom, hogy ez a tipp jön-e, de azt tudom, hogy közel 4.00-es szorzó mellett nem tűnik rossznak. Azt is tudom, hogy a meccs bár nagyon fontos, nem élet-halál összecsapás. A Real Madrid valószínűleg veresége esetén sem dől kardjába, hisz a 6. körben otthon fogadja a Celticet. A Lipcse pedig veresége esetén is továbbjuthat, csak ez esetben a 6. körben mindenképp vernie kell a Sahtart.

Alibi meccs lenne? Nem gondolnám. A Madrid bár úgy áll fel (valószínűleg), hogy nincs Benzema, Valverde és Modric, azért ha Rodrygo játszik, ha Hazard játszik, azért nem olyan rossz az. Tény, hogy Benzema azért más szint, és más a stílus, amit játszik, de nekem egy árva gól szükséges, azt pedig 45 perc alatt egy ilyen szintű csapat azért képes összehozni. Ha másért nem, akkor azért, mert ez a Lipcse sebezhető. Még mindig sebezhető, de az fix, hogy mióta Haidara meg Simakan többet játszik, jobban fest a Lipcse játéka. Ugyanakkor nem kell messzire menni, ott a hétvégi FCA elleni bajnoki, ami 3-3-mal ért véget. Az Augsburgnak három lövése találta el a kaput, és szerzett három gólt.

Azt sem szabad figyelem kívül hagyni, hogy a RedBull alapítója, Dietrich Mateschitz elhunyt, egész biztos, hogy a csapat már csak emiatt is szeretne egy nagyot játszani, szóval nagyon valószínű, hogy odateszik magukat a srácok. Viszont akárhogy is, de nem nagyon tudom figyelmen kívül hagyni azt, hogy az ellenfél a Real Madrid. Ez tényleg olyan csapat, hogy sokszor langyosnak tűnik, kevésbé pörög fel az elején, de jön egy villanás, egy kihagyás az ellenfél részéről, és püff, ott a Madrid-gól. Őszinte találkozóra, nyílt összecsapásra számítok. A Realnak jobb az iksz, ugyanakkor a Lipcsének az, hogy iksz vagy vereség, szinte semmi különbség. Viszont ha nyerne, akkor az utolsó körben a Sahtar ellen már a döntetlen is továbbjutást érne, akkor is, ha a Sahtar ma veri a Celticet. Ha én lennék a Lipcse mestere, egész biztos Carvajalt támadnám, méghozzá Nkunkuval, de igazából Mendy sem tűnik annyira koncentráltnak, szóval széleken meg lehet bontani a Madridot. Megnéztem, az odavágón is hasonló volt a szorzó, szóval ez csak nekem tetszik jobban, mint talán kellene. Akkor nem jött, de ez nem jelenti azt, hogy most sem fog.

RB Leipzig - Real Madrid: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp