Akárhogy csűröm meg csavarom, két oldalról is meg tudom indokolni a tippet, melyek közül az egyik ok erősebb.

Szóval, ha erre a csoportra nézek, akkor látom a következőt:

1. Manchester City 10 pont

2. Borussia Dortmund 7 pont

3. Sevilla 2 pont

4. FC Köbenhavn 2 pont

Túlságosan komoly matektudás nem kell hozzá (mondjuk nincs is), hogy rájöjjünk arra: Ha ma este a City és a BVB ikszel, akkor kéz a kézben továbbjut. A Citynek így meglesz a csoport első helye is, hisz a BVB-ben szemben mindenképp jobb marad, ami az egymás elleni mérleget illeti. A BVB-nek pedig meglesz a továbbjutás, mert a Sevillában H2H összevetésben jobb, azt meg nehezen képzelem el, hogy a Koppenhága egyrészt nyer most a Sevilla ellen, meg ha nyer is, majd otthon minimum 4 góllal a veri a BVB-t.

Ha a realitások talaján maradunk,egy döntetlen úgy 99.99%-ban konzerválja azt a két pozíciót a csoport elején, amely most is fennáll.

Ami tény, hogy én első körben ikszre gondolok. Az is tény persze, hogy egyik klub sem arról híres, hogy ide-oda csalja a meccseit, de

-a BVB-nek elég zaklatott idénye van eddig, megint sok a sérült, szóval ha a BL-ben a City mögött a 2. helyen lép tovább, az nem rossz.

-a Citynek pedig még mindig sok meccse van a vb-ig, és olyan csapat ez, ahol akad egy-két vb-re készülő játékos. Mondjuk Haaland vagy Mahrez épp nem, akik elvileg meg kezdhetnek.

Viszont ez a City ebben az idényben nem az a sebezhetetlen csapat. Otthon 2-1-re verte a BVB-t, de egyrészt azon a meccsen még számított, melyik csapat nyer, itt most már kevésbé. Szóval ha tényleg iksz, akkor egyértelmű, hogy a gólok száma páros lesz, ha meg úgy őszintén beleállnak a meccsbe, akkor is 50% az esély, hogy a gólok száma páros lesz.

Borussia Dortmund - Manchester City: Gólok száma páratlan/páros - Páros/Páratlan tipp