Nehéz szezon kövektezett ismét a Liverpoolnak, minden azt mutatta az Arsenal elleni vereség után ,hogy kezdenek kilábalni a gödörből, Rangers ellen magabiztos 7-1-es győzelem, City verés, WHU elleni kiszenvedett siker, aztán jött hétvégén a fekete leves, az eddig tökutolsó, gólokat halomra nyelő Nottingham kapott gól nélkül verte 1-0ra az igencsak szűkös kerettel rendelkező Liverpooolt.

Kezd a bajnoki cím utáni szezonra hajazni a mostani Pool szezon, sorra jönnek az újabb sérülések, annyi hogy akkor a védelemből döltek ki sorra, most minden posztról kezdenek elfogyni az emberek. Hétvégén Nunezt nem merték vállalni, Thiago a meccsnap hajnalán kapott füllgyulladást, Jota és Diaz a VB-ig kidőlt, míg Keitat idén még senki sem látta. Egy szerencséje a Liverpoolnak, hogy az idei szezont félbeszakító világbajnokság, ami után új bajnokság kezdődik, ha arra rendbe tudnák tenni a keretet, még bármi lehetséges.

Liverpoolnak elég egyértelmű a dolog, 6 pont előny az Ajaxxal szemben, illetve 3 pont hátrány a Napolival szemben, a biztos továbbjutáshoz elégséges egy döntetlen a ma esti mérkőzésen és mivel a Napolitól elszenvedtek egy igencsak csúfos 4-0as vereséget, a Rangers segítsége is kellene, hogy Kloppék odaérhessenek az első helyre.

Liverpoolt már többször is láthattuk az idegenbeli BL meccseken kissé kiengedve, nem olyan magas pörgés számon tekerni, kimondottan a csoportkörbe minőségi ellenféllel szemben.

Mai nap is egy éles Ajaxot várok, és egy túlélésre játszó Liverpoolt, így pedig nem hinném, hogy 2 gólt tudna közé tenni a vendég egyesület.

Ajax - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp