Az egyik legnagyobb meglepetése eddig az idei bl szezonnak hogy a Brugge négy kör után már biztosan a legjobb 16 között érezheti magát. A három másik csapatnak tehát már csak egy kiadó hely maradt és bizony ezért a Porto, Atletico Madrid és a Leverkusen is ádáz küzdelmet fog vívni. Az említett hármasból ma lemorzsolódik egy, de lehet két csapat is ha véletlen nem tudnának ma Madridban dönteni a felek. Ellenben úgy gondolom hogy hazai pályán egyértelműen Simeone csapata az esélyes a győzelemre.

Az Atletico nincs ugyan top formában de még mindig jobban mint német ellenfelük. A bajnokságban a harmadik helyen állnak 7-2-2-es mérleggel, a legutóbbi BL kör óta pedig legyőzték idegenben a Betist és a rivális Bilbaot is így különösebb panaszra nem lehet okuk. Itt a Bajnokok Ligájában már nem jönnek annyira az eredmények, pedig a játékuk nem annyira elkeserítő mint azt a szerzett négy egység mutatja. A Brugge ellen ugyanis idegenben is már minimum egy pontot érdemeltek volna, Madridban pedig talán még inkább nekik állt a zászló de nem sikerült begyötörniük egy érvényes találatot sem (két érvénytelen mellett). Így a helyzet nem rózsás, de nem megoldhatatlan. Otthon ma mindenképp nyerniük kell, majd lehet játszani a Porto ellen egy ki-ki meccset ismét, ahogy tavaly is történt és előztek az utolsó pillanatban egy 3:1-es Portugáliában aratott sikerrel. Hiányzóik: Koke, Lemar, Llorente és Reguilon lesznek.

A vendégek még szomorkásabbak lehetnek, ugyanis nem csak a bajnokságban betliznek folyamat hanem itt a Bajnokok Ligájában is pocsékul állnak. Egyetlen győzelmük és pontszerzésük egyben éppen az Atletico ellen volt hazai pályán, viszont idegenben teljesen más képet mutat általában a mutatott játékuk. Sem a Portonak, sem a Bruggenek nem tudtak gólt sem lőni, de a Bundesligában is 12 gólt nyeltek be öt találkozón. Hiányzók terén is nagy a baj náluk: Aranguiz, Azmoun, Demirbay, Palacios mellett Bellarabi-Schick-Wirtz hármas szerepeltetése is erősen kérdéses.

Tipp: 2-0

Atlético Madrid - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp