Hűű more, nézegetem itt unalmamban, melyik meccsből mit lehetne kihozni, van-e esetleg valahol érték, és amikor ez EL-meccsek végéhez értem, akkor jutottam el ehhez a találkozóhoz.

Ha a csoport állását nézem, látom, hogy a Sociedad továbbjutott. Lerendezte ezt a négyest, négy meccs után négy győzelem, 12pont, hibátlan teljesítmény. Ha minden a papírforma szerint alakul, az utolsó körben a Man. United a csop. első helyét még megszerezheti, de ez részletkérdés.

A Sociedadnak egyébként egyszerre van jó és rossz idénye. Eredmények alapján jó, mert bár legutóbb a Valladolid ellen kikapott,előtte zsinórban nyert 8 meccset! És egyszerre rossz, mert a támadói kidőltek. Cho is, Oyarzabal is,igazoltak is el, aztán vettek egy 'sánta lovat', mert Sadiq megjött, rögtön vert is egy gólt, de asérülése, amit az Almeriából hozott, itt vált igazán komollyá... Ahhoz képest, hogy kidőltek a támadók, ez igencsak acélos teljesítmény. Közben kidőlt Silva, és a hétvégén a Valladolid ellen már látszott, hogy azért van vége ennek a szériának. Unalmas volt a Sociedad, erőtlen, amin nem lepődöm meg.

Eleve egy olyan focit játszott, ami elég unalmas, szóval amikor nyert, akkor sem gálával tette. A másik oldalon ott a másik véglet, az EL-csoportot tekintve sereghajtó Omonia. Négy meccs, nulla pont, és gyakorlatilag a Konf. Liga folytatás is elúszott, hisz a Sheriffet min. 4 góllal kéne verni Tiraspolban, miközben ma is nyerni kéne.

Viszont az Omonia nem olyan, mint az ammónia. Az legalább szagos, ez a csapat nem az. Utolsó 4 tétmeccsén képtelen volt gólt szerezni. Langék tehát elöl elöl impotensek, és a Sociedad is úgy megy Ciprusra, hogy gyakorlatilag nagyon keskeny a keret, emiatt fáradt is. Ráadásul a baszkoknak a vb-ig három fontos bajnoki jön még, a Betis, a Valencia, és a Sevilla is közvetlen rivális. Kemény kis meccsek, szóval nem lepődnék meg, ha az eleve impotens Omonia, és az elfáradó Sociedad tolna egy alibi 0-0-át.

Az iksz amúgy korrekt, az Omonia mégsem szertett pont nélkül zúgna ki, a Sociedadnak pedig a remi ugyanannyit ér, mint egy siker, ha a Man. United nyer esteotthon a Tiraspol ellen. De úgy vélem, látva a Sociedadot hétvégén, hogy ez a meccs most nem feltétlenül izgatja a baszkokat, a csop. elsőség sem igazán, a hátra lévő bajnokikra kell az erő.

Omonia Nicosia - Real Sociedad: Gólok száma - Felett/alatt tipp