Pénteken kezdődik az OTP Bank Liga 13. fordulója, melynek nyitányaként a Mezőkövesd - Kisvárda találkozóra kerül sor. Mindamellett, hogy mind a két együttes győzelemmel zárta az előző fordulót mind a kettőjükről elmondható, hogy négy tétmérkőzés óta veretlenek, ezért elvileg egy szoros, kiélezett párharcra van most kilátás. Viszont ez a kiélezett párharc az én olvasatomba nem zárja ki a gólok lehetőségét sem, ezért egy kicsit óvatosabb tippel mint a múltkor, de ismételten rámegyek az első félidő góljaira.

Kuttor Attila érkezésével két dolog beigazolódott a mezőkövesdiekkel kapcsolatban. Az egyik az az, hogy elődje Supka Attila tényleg egy gyenge edző, aki a meglévő képesítésével mindenféle szaktudást nélkülözve szépen el van a magyar foci sajátos posványában. A másik -és számunkra ez a fontosabb-, hogy összességében a hazaiak játékoskerete sokkal többre hivatott, mint a jelenlegi kiesés elleni küzdelme. Az, hogy a "Kavics" a Ferencvárost és az Újpestet is legyőzte, ez nem a véletlen műve, de ezeket a győzelmeket is illik a helyén kezelni. A Fradi tripla extrán alul motivált volt ellenük, az Újpest pedig tripla extrán szerencsétlen. Mivel a Kisvárdára várhatóan egyik állítás sem lesz igaz, ezért jobb ha összekapják magukat Matyóföldön. Ugyanakkor a vendégeknek is kisebb-nagyobb nehézségekkel kell megküzdeniük a találkozó előtt, amit ha jól reagálnak le a hazaiak, akkor már a találkozó elején meglephetik Török László csapatát.

Csodálatos, de sok áldozattal járó győzelmet aratott a Várda Debrecenben. Ami biztos, hogy Mesanovic és Hej nem játszhat Mezőkövesden. Előbbi 10 napos pihenőjét tölti a Loki ellen elszenvedett fejsérülését követően, utóbbi ugyanezen a meccsen begyűjtötte 5. sárga lapját, mely automatikus 1 meccses eltiltással jár. Rajtuk kívül is vannak a keretben kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékosok, ezért nagyon képlékeny, hogy végül milyen erősségű kezdőt küldhet pályára a szakmai stáb. És akkor még nem is beszéltünk az Asani, Révész féle afférról, melynek utóéletéről a zuhanyhíradóból sem szivárgott ki semmi.

Kisvárda szurkolóként én azt mondom, hogy alapból jobb csapatunk van, mint ellenfelünknek, amit már a mérkőzés elejétől képesek lehetünk tudatosítani velük. Ugyanakkor a 'Kövesd az NB I egyik legmákosabb csapata, tehát a nehézségeinkből, lehet hogy pont Ők húznak majd hasznot. Akár így lesz, akár úgy abban azért szinte biztos vagyok, hogy a gólgyártást már az első félidőben elkezdik a felek, ezért vállaltam ezt az opciót.

Mezőkövesd - Kisvarda: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp