A tavalyi évben éppen csak a 8.helyen csúszott be a Genk a rájátszásba, amivel a Konferencia Liga indulásért harcolhatott a csapat. A tetemes hátrányt nem sikerült ledolgozniuk a rivális Gent-vel szemben viszont két helyet javítottak az alapszakaszbeli pozíciójukon. A csapat talán már nem is bánja, hogy nem jött össze a bravúr, ugyanis a kettős terhelés így nem sújtja a csapatot és megerősödve a szünetben kegyetlen rajtot vettek. Első helyük abszolút megérdemelt 14 forduló után, tehát lassan féltávhoz érve. 12 győzelem mellett csupán egy döntetlen és egy vereség van a nevük mellett amit azt hiszem nem kell magyarázni, ahogy a 36:13-as gólarányt sem. Tavaly 19 góllal zárt házigólkirályuk Onoachu aki idén is szépen termel és már 8 góllal az egész ligában holtversenyben éllovas ebben a tekintetben, de a két belga, Tresor Ndayishimiye és Heynen (7 gól) is aktívan kiveszi a részét a gólokban hiszen előbbi már 11 gólpassznál jár ami hatalmas rekord hiszen őt legközelebb öt assisztos játékosok követik a kanadai táblázaton. Ha még nem lett volna minden tekintetben toppon a csapat akkor pedig az előző fordulóbeli meccsük még egy lapáttal rátett, hiszen egy hat pontos rangadót tudtak megnyerni az Antwerp ellen idegenben(1:3).

A Mechelen a középmezőnyben tengődik, jelenleg 10.helyen állnak. Gyenge sorozatukat két győzelemmel feledtették legutóbb, amiből a Standard elleni különösen szép teljesítmény volt. Ha megnézzük viszont a komolyabb csapatok ellen mint Brugge, Gent, Anderlecht nem volt semmi esélyük. Az említett mérkőzéseket 3-3 gólokat kaptak, lőni pedig nem igazán sikerült. A másik probléma hogy bár otthon oroszlánként küzdenek, vendégént kismacskához hasonlók, tök utolsók a tabellán hat meccsen szerzett 4 ponttal.

Mindkét félidőben várok egy-egy gólt a Genktől. Pályaválasztásuk mellett a legutóbbi egymás elleni meccseik eredménye az utóbbi három évben sorrendben: 4-2, 4-1, 4-1, 3-1, 3-0.

Tipp: 3-1

KRC Genk - KV Mechelen: KRC Genk mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp