Érdekes kis meccs, lehet nézni rá így is, meg úgy is. Én úgy nézek rá, hogy látom benne az undert.

Minden komolyabb meccs esetén említjük a vb-t, sok játékos fejében motoszkál már a világbajnokság, érthető okokból. Mivel brutális terhelést kapnak a srácok, így a sérülés veszélye nő, sok spíleren érezni, hogy itt ahogy haladunk előre, úgy válik nekik az ősz survivor-é, azaz csak túlélni szeretnének. Sokszor ha valaki picike fájdalmat érez, már kéri is cserét, ez is érthető.

A City az utolsó 7 tétmeccsén egy gólt kapott, ami nem hangzik rosszul. Nem tudom, ez a szárnyaszegett Sevilla eljut-e egyáltalán helyzetig, lövésig, kaput találó lövésig. Sevilában a helyzet kilátástalan, Diego Carlos és Kondé eligazolt, Fernando valami fura betegség miatt képtelen játszani top szinten, nagyon hamar elfárad, és Ocampos is hiányzik a kreatív zónából. Aztán Nianzou is megsérült, így aztán már olyan csapatok ellen sem sikerül semmi, mint a Rayo...

A Sevilla a csoportban fixen a harmadik, és ami megint fix, teljesen érdektelen számára a meccs. Érdektelen, senkit sem érdekel az sem, ha itt 7-0-ra kap ki. A legsántább sevillai kóborkutyát sem érdekli, mindenkit az érdekel, mi lesz majd hétvégén a derbin. Hétvégén ugyanis a Betis a Sevillával játszik, erre készül a csapat.

Sampaoli egy igen fura kezdőt is összedohat épp emiatt, mert védője eleve nincs. Biztos teletömi a csapatot olyan spílerekkel, akik tudnak védekezni, és behúzódik sünbe. A Citynek meg fixen megvan a csoportelsőség, de nov 12-ig még van négy meccse (ezzel együtt), szóval nem kell itt minden energiát kiadni. Eleve az utolsó 5 meccsüket nézve volt két 0-0, a 'pool ellen 1-0-ás zakó, a Leicester ellen 1-0-ás győzelem, egyedül a Brighton elleni volt olyan 'normális'. Talán Pep is megérti, ha most nem jön a gála. Dortmundban a City összesen 8-szor lőtt, ott is simán elvoltak a felek 0-0-lal. Lehet, sőt biztos talál 1-2 gólt a City, és behúzza becsületből, de hogy nem lesz cél a KO, az szerintem tény. Ráadásul szerintem Haaland visszatérését sem fogják erőltetni, ami megint jó indok az underhez.

Manchester City - Sevilla: Gólok száma - Felett/alatt tipp