Ha röviden akarom összefoglalni, akkor a tippem indoka annyi, hogy nem utazik Lewandowski. De minek is utazna, mikor tét az nem sok van. Talán a becsület az, a Plzent azért illene oda-vissza megrakni, de én abban sem vagyok biztos, hogy sikerül.

Xavi csapata eléggé roggyon van, még jól is jön a Barcának a vb, mert szerintem egy-két meccs, és totál elfogyna a védelem. Hétvégén a két 'egészséges' kezdő bekk, Koundé és Eric Garcia is cserét kért. Koundé ugye eleve sérülésből jött vissza, és talán túl korán tette. Óvatosságból vagy sem, de cserét kért hétvégén, egy vb-t kár lenne kockáztatni. Eric Garcia szintén megsérült, szóval van baj. Elvileg Christensen lassan visszajöhet, talán hétvégén már játszik is, de a Plzen ellen nem fog. Araujo régóta sérült, és akkor ennyi. Marad a lütyő Pique, és Alonso, akik eljátszanak majd hátul, hacsak Xavi nem tesz fel valami ultra fiatal együttest, mert Torre , Tenas, Sanz, Valle, Casadó, Akhomach és még Pena is utazik. Busquets kisárgázta magát, Dembélét és Pedrit én tuti padoztatnám, Lewandowski meg el sem utazik. Elöl majd ott lesz a helyzetpazarló Torres, ő nem Lewandowski.

A Barca idegenben egyébként sem csillog-villog, amikor bekkelnek az ellenfelek. Ott volt a Mallorca elleni meccs, Arrasate bekkelős baleári csapata ellen a különbséget Lewa jelentette. Az Inter ellen gól sem jött, és hétvégén is izzadt a Barca, mint Sebestyén Balázs a kolumbiai dzsungelben, de Lewa csak 'bepöckölte' a győzelmet jelentő gólt. Inter, Mallorca, Valencia jobbára bekkelő csapatok, és 1-1-1 gólt mindhárom meccsen.

Azt sem hiszem, hogy az első csapatból pályára kerülők motiváltak lesznek, a fiatalok meg talán nem tudják azt a minőséget hozni, amit Pedriék. A Plzen a cseh bajnokságban szépen hasít, és biztos vagyok benne, hogy arra mennek rá, hogy stabil bekkeléssel egy döntetlent megcsípjenek. Én még azon sem lepődnék meg, ha a Barca meg az UEFA maffia kooperációja révén kialakulna itt valami 1-0 féleség, vagy valami olyan eredmény, amivel a fogadóirodák is jól járnak ... Ha egy Man. City kétszer 0-0-ázik, egy Lewa nélküli Barca is megteheti.

Viktoria Plzeň - FC Barcelona: Gólok száma - Felett/alatt tipp