Kétségtelen élete évét futotta a kis termetű norvég, aki salakon a Roland Garroson a döntőbe került, ott viszont Nadalnak nem lehetett igazi ellenfele. Ruud aztán kemény pályán is villogtatta a tudását és rácáfolt azokra a kétkedőkre, akik szimpla salakosnak könyvelték el.

A US Openen is hasonlóan a fináléig ért, ami talán még nagyobb tett volt, a döntő előtt pedig még annak a lehetősége is adott volt, hogy történelmet írjon egy győzelem esetén a világranglista éllovasa is lehetett volna. A volnából végül Alcaraz US Open sikere és elsősége lett.

Jelenleg negyedik a viking teniszező és nagyon úgy néz ki az év végére elveszítette a fókuszt a nagy eredmények elérése után

Nem kell ezen csodálkozni, számos ilyen esetet előlehet venni a tenisz históriás könyvéből.

Majd jövőre megint 100% -os elánnal ugrik bele a tenisz-lecsóba.

Szöulban egy kört ment, ahol Nishioka állította meg, majd átruccanva Tokióba már Munar az első fellépésen sima két szettben osztotta ki. A terem szezon pedig egy múlt heti Wawrinka elleni könnyed két szettes 4:6 , 4:6 -os vereségbe merült ki.

Így érkezik a francia fővárosba, ahol egy a karriere végén járó, ám egy-két hétre rendre feltüzelt állapotba hozó gasquet vár rá.

Két hete Antwerpenben Gasquet elődöntőzött, ahol csupán a fantasztikus formában lévő Auger-Aliassimetől kapott ki végletekig kiélezett két tie-breakes szettben.

Az itteni első körben Molcannal felmosatta a padlót 6:3,6:1 -re, tehát az étvágya továbbra is megvan, olyannyira, hogy a TOp10 -es ellenfélt is könnyedén elkaphatja a ma esti programban, látva a jelenlegi kedvét és testbeszédét Ruudnak.

Gasquet, Richard - Ruud, Casper: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp