Nem volt előzetesen elvárás a holland csapattól a továbbjutás, de azért ez a vártnál jóval gyengébb teljesítmény volt az eddigi öt forduló alatt. Bár brutális összegek ömlöttek a kasszába ismét, Haller, Antony és Lisandro Martínez hiánya azért megérződik a csapat játékán. Oda-vissza kikaptak a bombaformában levő Napolitól, de még a Liverpooltól is akiket azért ebben a szezonban meglehetett volna lepni és néhány pontot rabolni tőlük. Különösebb tétje a meccsnek így már nincsen, azt leszámítva ugye hogy a győzelemért jár még egy kis lóvé. Öt góllal kéne ugyanis nyerni a skót csapatnak az Európa Liga szerepléshez, ami teljesen irreális.

A Rangersről ugyanis hamar kiderült hogy nem ütik meg a Bajnokok Ligája szintjét. Eddigi öt meccsükön összesen egyszer találtak be, ellenben 19x zörgették meg a hálójukat, közte az Ajax is lemészárolta őket otthon 4:0-ra. A skót bajnokságban bár hétvégén győzni tudtak, négy pontos hátrányuk van a Celticcel szemben, így jogos lépés lenne hogy inkább próbálnak minden erejükkel odakoncentrálni hogy a minden alkalommal kétesélyes küzdelemből most ők jöjjenek ki jobban és letaszítsák a trónról az ősi riválist. Helyzetüket ma tovább nehezíti hogy kis túlzással a fél csapatuk sérült és eltiltott. Van Bronckhorst feje tehát ezért is fájhat, nem csupán azért remeghet mert erősen inog alatta a kispad.

Az Ajax csalódott lehet hiszen egy percig nem volt beleszólásuk a továbbjutásba. A Pool elleni 0-3 megpecsételte a sorsukat, viszont véleményem szerint a padlón levő skót csapat ellen idegenben is rámennek a győzelemre. Hétvégén nem játszottak bajnokit ami tovább erősíti a tippet, illetve az odavágó is mély nyomot hagyhatott a csapatokban ami kivetülhet a mai találkozóra is. A holland mester a lehető legjobb felállásában küldheti ki a csapatát az utolsó BL-ben töltött 90 percbe, így Tadic, Kudus, Bergwijn hármassal rohamozhatják a hazai kaput. A Rangers még sosem szerzett pontot holland ellenfelével szemben(0-0-5 4-15).

Tipp: 0-2

Rangers FC - Ajax: Ajax szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp