A második köröket rendezik a mai napon Párizsban. A kinézett találkozóm a Pablo Cerrano Busta –Denis Shapovalov összecsapásra esett. A szemem eléggé kikerekedett a szorzó párokat látva,mert előzetesen nem gondoltam volna,hogy egál közelire hozzák ki ezt a párharcot.

A spanyol játéka egész évben döcög. Pablo megnyerte a montreali tornát,de azóta csak keresi önmagát. Az a rendkívül stabil játéka nyomokban lelhető csak fel. Próbálkozásai akadtak bőven,de a siker elmaradt. Az ő szintjén könnyen verhető ellenfelek olykor átgázoltak rajta.Rinderknech,Kecmanovic,Husler jelentették három tornán is a végállomást. Feltörekvő játékosok,de egészen nevetséges,hogy tőlük zakózott Cerrano Busta. A múlt heti teljesítménye pedig csak ráerősít a tippemre. Ott az első körben Baezt még könnyedén abszolválta. Majd Strickert egy több,mint két és fél órás csatában tudta csak felülmúlni. Ami már elég rossz előjel lehetett Alcaraz ellen. Aki nincs ugyan csúcsformában,de így is könnyedén verte.

A kanadai eddig karrierje elég hullámzó,de még mindig szemtelenül fiatal. A US Open utáni,ázsiai túra jót tett a játékának. Folyamatosan javult,épült.Koreában kezdett magához térni és Tokióban már kifjezetten jól játszott. A Stockholmi torna hamar véget ért számára,de itt akár az átállással is lehettek gondok. Hiszen Bécsben fantasztikusan játszott és csak nagy csatában a döntőben kapott ki Medvedevtől. Ezért kérdés volt mennyire lesz intenzív itt Párizsban. Az első körben az első szettet tie breakben ugyan elveszítette,de koncentrált maradt és rendkívül sima győzelmet aratott összeségében.

A formák alapján valamint az hogy az év utolsó lehetőségéről beszélünk mindenképp a kanadai győzelmét várom. Ráadásul ne felejtsük 2019-ben döntőzött itt Shapovalov.

Carreno Busta, Pablo - Shapovalov, Denis: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp