A Bundesliga 13.fordulójának péntek esti mérkőzése izgalmakkal telinek ígérkezik. Bár első ránézésre hazai győzelmet várhatnánk, nem lesz vélhetően könnyű dolga a Gladbachnak.

Egy valami szól igazán mellettük, az pedig a hazai pálya, ahol eddig pontjaik jelentős részét (4-0-2) gyűjtötték. Ez viszont ma szerintem nem lesz elég a sikerhez. Farke vezérletével ugyan jól indult a szezon, de mostanra kicsit hanyatló a forma. Kínos zakó és így kiesés a kupából, majd két egymás utáni ragadón elszenvedett vereség. A dolgok hátterében persze leginkább a sérülések állnak, amivel nagyon nehéz helyzetbe került a csapat. Válogatott és legfontosabb jatekosaik dőltek ki. Nem játszhat csapatkapitányuk Sommer, Wolf, Hofmann, Lainer, Nauhaus és Ko Itakura sem.

A Stuttgart nál ezzel szemben egyre jobb a hangulat miután az újonnan előléptetett segédedző, Wimmer vezérletével megtáltosodott a csapat. Két közvetlen rivalisukat a Bochumot majd az Augsburgot is legyőzték, amivel elkerültek a kieső helyekről. Hiányzók terén is sokkal jobban állnak hiszen csak két játékosuk Millot és Coulibaly sérültek. Az egymás elleni mérleg is bizakodásra ad okot a vendégeknek hiszen utoljára 2018ban kaptak ki a bajnokságban a Gladbachtól.

Bár a szakértők egy halom gólt várnak a meccstől, én inkább az óvatos kezdésre voksolok. Nincs valami jó formába ez a tartalékos BMG, a Stuttinal viszont hiába happy mindenki, idegenben még nincs győzelmük és a Plea - Thuram páros ellen nem fognak fejvesztve támadni. Azt is eltudom képzelni hogy egyik fél sem lenne túlságosan csalódott egy szerzett ponttal..

Tipp.: 1-1

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart: Félidő - Mérkőzés tipp