Az FC Barcelona Almeria meccs egy tucatmérkőzés lett volna, amit a Barca 2-3 góllal megnyer. Igazából rutinfeladat. Viszont hirtelen, számunkra a semmiből csütörtökön Pique bejelentette visszavonulását, és utolsó alkalommal lép pályára a Camp Nouban tétmeccsen. Rengeteg érzelmet kiváltó pár szó, mert a jelene inkább csúnyácska, viszont nem szabad elfelejteni azt, hogy az előző éveken mit tett le az asztalra. Jó kis Pique-Ramos, Messi-CR csaták, csakis köszönettel tartozunk ezeknek az ikonoknak. Pique egyébként már tavaly is végig sérülten játszott, idén szintén, de az nem véletlen, hogy csak a sérülések miatt került ő pályára, ha ló nincs, jó a szamár is alapon. Megjegyzem, sajnos.

Piquéről tudjuk, hogy több üzleti vállalkozása van, többek közt van az említett Ramos-sal közös biznisze, meg kicsit már ilyen Lölő szinten nyomja, szerintem már ő maga sem tudja, mi mindenben van érdekeltsége. Aztán ugye ott a Shakirás sztori, magánéleti zűrök, szóval ő fejben már nem mindig volt a pályán. Elfocizgatott, de lássuk be, talán jókor hozott jó döntést.

Egy olyan meccs, ahol Pique akár még gólt is szerezhet. Az Almeria igen kétarcú csapat idén, otthon, hazai pályán kegyetlenül jól megy, rúgja a triplákat, és három meccses győzelmi szériát épített fel, idegenben viszont kapja a pofonokat, egyiket a másik után. Vendégségben 1 pont, 3-12-es gólkülönbség, és úgy, hogy élcapatok közül csak a Betis-hez utazott eddig. A katalánok Plzenben nagyon nem törték össze magukat. Talán a Real legutóbbi pontvesztése is ad a Barcának egy újabb lökést, hogy a bajnokságot aztán most már tényleg komolyan kell venni, ha már a BL elúszott. Pedri, Busquets és Gavi is kezdhet, elöl Lewa és Dembélé szinte fix.

Abból kiindulva, hogy a katalánok mostanában otthon a Bilbao vagy a Villarreal ellen hogy kezdtek, szerintem sanszos, hogy félidőre komolyabb előnyt építenek ki. A szombat esti villanyfényes időpont is kedvező, hazai pálya, nem tudom elképzelni, hogy Pique ne egy gálaszerű meccsen búcsúzzon a közönségtől.

FC Barcelona - Almeria: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp