Péntek esti foci a LaLigából, és azt megszokhattuk, hogy ezeken a pénteki és hétfői meccseken nem feltétlenül a gólok dominálnak. Most is inkább amondó vagyok, hogy maradunk az under zónában, de mivel biztonsági játékos vagyok jelen esetben, így egy AH-s opciót választok.

Az én tippem, hogy 1-2 gólnál többet nem látunk. Eleve két olyan csapatról van szó, akik eléggé fegyelmezett focit játszanak. A Liga egyetlen csapata a Bilbao, amely minden gólját ún. akcióból kapta. Tehát nem kapott gólt tizenegyesből, nem lőtt öngólt, nem kontrázták le gólt érően, és még csak rögzített szituáció után sem vették be Unai kapuját. Ez nem semmi, hisz nem 3-4 forduló csorgott le már.

A gironai srácok azért más kasztba tartoznak, de a Girona eleve más kaszt csapatként. A mérleg 2-4-6, a cél természetesen a bennmaradás. Ehhez stabil foci kell, ami mostanában adott, elég csak hozzá annyi, hogy legutóbb a Real Madridot sikerült döntetlenre kényszeríteni.

Valverde Bilbaója egy gép, legutóbb a Villarreal ellen játszott 90 perc során a Villarreal összesen hatszor tudott lőni, ami azért jelzi, a baszkok ellen már helyzetbe kerülni sem egyszerű. Nagyon stabil együttes, nagyon fegyelmezett is. Elöl ugyanakkor még mindig nem lesz Muniain, és mióta nincs a kis Bart Simpson rajongó, azóta a bilbaói foci érezhetően szürkébb.

A Girona ha levédekezte Vinicius-ékat, akkor talán menni fog Williams-ék ellen is a védekezés. A recept ugyanaz. Egyébként hihetetlen, de a Girona 9 bajnoki óta olyan meccset játszik, amikor betalál, és betalál az ellenfél is. Zsinórban 9-szer jött a BTtS, előbb-utóbb ez a széria is szakad. Olyan szerencsétlen meg nem lehetek, hogy a másik csapat épp megtáltosodik, és lő 4-5 gólt. De tegyük fel, mindkét csapat lő gólt, akkor sincs gáz, ebbe a tippbe az 1-1 is belefér, sőt a 2-1, 1-2, 3-0, 0-3 is ér egy push-t. Nem hiszem, hogy péntek este gólzápor lesz, és a szombati első két találkozó is erősen under-szagú, bár ott az szorzók is olyanok, amelyeket már inkább megéri kontrázni...

Girona - Athletic Bilbao: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp