Fradi drukkerként, de az ikertestvérem vérbeli MTK szurkolóssága miatt mindig nagy figyelemmel követem, követtem a kék-fehérek szereplését, ami a kilencvenes évek közepétől az Illés Bélás 1995 -ös leigazolástól datálódik.

Sajnálom őket - főleg a tesóm miatt - ezt a liftezést megélni, nem könnyű, ami az utóbbi évtizedben megtörtént a Hungária Körútiakkal, legtöbbször már csak legyintenek itthon erre a szereplésre.

Igen ám, de a kizuhanások után rendre egyből, simán történtek meg a feljutások.

Nagyon úgy tűnt a szezon elején, hogy Bognár Gyuri haza igazolásával minden a helyére kerül, az első hét fordulóban ömlött az MTK zsákjából a gólrengeteg, ám ott a háttérben valami került a gépezetbe, ami nekem úgy tűnik egy direkt, edzőbuktatásba fordult át.

S mit ád az ég, Horváth Dáviddal, aki az év végén majdnem csodát tett és bent tartotta az élvonalban a csapatot, újra hengerelt az MTK, egy könnyed hatost gurítva a XXIII. kerületben Soroksáron. Ez a valós arca a fővárosi kék-fehéreknek.

Jöhet ide bármilyen ellenfél, most éppen a Klausz László vezette Tiszakécske, ez a játékoskeret és ami lehetőségek az MTK mögött vannak kimagaslanak ebből a magyar másodosztályból.

A korai meccs időpont a délután három órás kezdés is kedvezhet a tempónak és a sok gólnak, remélem az esetleges esőzés nem rondít bele a várakozásaimba.

Góleső várható és ez egyértelműen az MTK érdeme lesz, a Tiszakécske pedig a statiszta szerepét öltheti fel, esetlegesen egy-két szépítő találatot elérve, de ebben a vasárnapi meccsben megint benne van egy 5-6 MTK gól bőven!

MTK Budapest - Tiszakécske FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp