A 14. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, melyből természetesen a forduló rangadóját, a Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good találkozót választottam írásom tárgyául. Rangadó, mert a jelenlegi 3. helyezett látogat az egy ponttal mögötte álló 4. helyezetthez. Ettől függetlenül a bukik számomra érthetetlen módon a szorzóikkal elkezdték favorizálni a hazai csapatot, mely remek lehetőséget kínál számomra egy kontrára. Kisvárda szurkolóként egyébként sem gondolkodtam a szabolcsiak vereségében és ezt az elképzelésemet csak megerősítette az oldal főoldali tippajánlójának a címe, mely szerint "Ezen a párharcon nem szabad hazaira tenni". Én megfogadom e tanácsot, igaz kicsit másképpen közelítek a tippre.

Megmondom őszintén nem dőltem a kardomba, amikor a legutóbbi fordulóban az Újpest elleni találkozón a kiállítás sorsára jutott a PAFC együtteséből előbb Baluta, majd Spandler Csaba. Előbbi személyében a játékmesterét, utóbbiéban egy stabil védőjét veszítette el a hazai gárda és ez mindenféleképpen hatással lehet a játékuk minőségére. Ehhez jött még Hornyák Zsolt vezetőedző már-már szokásosnak nevezhető "másra mutogatós" nyilatkozata és össze is állt a fejemben a mostani tipp, attól függetlenül, hogy nem egy könnyen verhető csapat a felcsúti. Hosszabb idő távlatában frusztráció lesz úrrá az öltözőn Hornyáknak ettől a meccsről meccsre történő nyilvános elszámoltatásától, melyből egyértelműen az ellenfél kovácsolhat tőkét.

Jelen esetben az az ellenfél, akik legyünk őszinték, a mostani bajnokságban is parádésan teljesítenek. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a Kisvárda szezonbeli teljesítményéből a hármas vereségszériájukat (Honvéd-Fradi-Újpest) mindenki kezelje külön, mert az valaminek az oka volt. Azon felül teljesen rendben van a csapat, és most már a reaktivált Révész-érában is szépen teljesít a piros-fehér alakulat. A kisebb kihagyások, kisebb koncentrációs hibák természetesen a vendégeket sem kerülik el, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy Török László csapatának azért van fazonja, van játéka. Hiányzók, sérülés miatt, vendégoldalon is lesznek, de kapusposzton a Hindrich Ottó-Artem Odincov, valamint balbekkben a Leoni-Peteleu csere nem fogja rontani a vendégcsapat teljesítményét.

Valami oknál fogva úgy érzem, hogy a Puskás Akadémiát maximum 1 gólon tudjuk tartani, de még az sem biztos, hogy azt az egyet sikerül megszerezniük. Akkor pedig már csak rajtunk múlik, hogy egy vagy három ponttal távozunk a Pancho Arénából.

Puskás Akadémia - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp