A Bundesliga 13.fordulójának vasárnapi záró meccsén a kiváló szezont futó Freiburg fogadja a Köln együttesét. Christian Streich a Bajnokok Ligája szereplésről álmodozik, ez pedig egyre inkább realitásnak tűnik hiszen irányítása alatt évről-évre jobb és jobb a csapat. A srácok még bírják szuflával is, pedig nincsenek nagyon hozzászokva hogy három fronton (bajnokság, német kupa, Európa liga) kell helytállniuk. Csütörtökön éppen az EL-ben volt szereplésük, viszont a remek kezdés okán már tét nélkül utazhattak Bakuba, ahol végül megőrizték veretlenségüket (4-2-0) a csoportban ezzel jó kis summát bezsebelve. Önbizalmat szereztek a kevesebb játékpercet kapó játékosaik is ami később jól jöhet a feszített tempóban. Streich ugyanis nem kevesebb mint tíz helyen módosította kezdőjét a Schalke elleni megnyert bajnokihoz képest, azaz csak Gunter tartotta meg kezdő pozícióját, a többiek kipihenten várhatják ezt a fontos meccset. Jó hír továbbá hogy Sallai Roli is visszatért a csapatba súlyos sérülése után egy jó fél órát kapva. A csapat a bajnokságban az előkelő 4.helyet foglalja el jelen állás serint ám egy győzelemmel tuti megelőzné a Dortmundot, szerencsés esetben pedig az union Berlint is befoghatja. A tét tehát nem kicsi, de a játékosok jó hangulatban vannak a sorozatos veretlenül megvívott meccsek után és nem szoktak megijedni az ilyesfajta feladatoktól.

A Köln kicsit szerényebben teljesít, csupán 12. helyen állnak. A probléma ma viszont 3-4 dologban keresendő a mai meccset tekintve. Első dolog hogy szintén játszottak csütörtökön, de a Freiburggal ellentétben egy éles meccset, a lelküket kiadták a játékosok és álltak fel 0-2ről, de mindhiába, hiszen nem tudtak továbbjutni. Amellett tehát hogy az energiaszintük sem lesz toppon, rendkívül csalódottak is lehetnek. Másrészről egy rakat hiányzójuk lesz, harmadrészt pedig idegenben az utóbbi két meccsükön kaptak 10(!) gólt. Ötöt a GLadbachtól (5-2) és ötöt a Mainztól (5-0) ami kegyetlenül csúnya.

Nem érzem hogy ezt a Freiburgot most megtudnák állítani úgy mint az előző szezonban tették, amikor meglepetésre a két meccsen négy pontot szereztek ellenük.

Tipp: 3-0

SC Freiburg - 1. FC Köln: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp