Ez az a meccs, ahol a végeredmény nem kérdés. Az női kézilabda Eb mezőnyének alfája és omegája, ha a játéktudást, rutint, stb. nézzük, hisz a norvégok mindig mindenhol favoritok, míg Svájc első Eb-jén van kinn, de ezt is csak annak köszönheti, hogy az oroszokat kizárták.

Ettől függetlenül a helvét lányok alaposan felkészültek, mi sem bizonyítja jobban, hogy helyet vettek maguknak a Golden League mezőnyben, aztán még három felkészülési meccset szerveztek le már gyengébb képességű csapatok ellen. És a tervük nagyjából összejött, mert a Golden League-en Európa top5 csapatából 3-mal játszottak, és bár kikaptak alaposan, de azért volt közük a meccshez. Aztán a mediterrán ellenfelek elleni felkészülési torna már sokkal jobban sikerült, és bizony a Magyarország - Svájc meccset bár mi nyertük, igazi győztesei a szememben a svájci lányok voltak, akik 50 percig bírták a tempót, sőt vezettek ellenünk, ahol a női kézilabda kis túlzással vallás. Ha Svájc ott az 50. perc környékén emberhátránynál nem akar 7 a 6-ban játszani, nem kap két üreskapus gólt, ki tudja, lehet nyer is. Nem irreális feltevés.

Ilyenkor, egy ilyen meccs után mindig fel kell tenni a kérdés, mi voltunk ennyire gyengék, vagy a svájci lányok ennyire jók? A kérdés költői.

Norvégia nem kezdett jól a horvátok ellen, Öftedal megint homályos, széleken azért látni, hogy már nem a Riegelhuth -Herrem páros rohangál. Viszont ezek a norvégok, tudjuk jól, hogy nem a torna első meccsein szoktak csillogni, meg azt is tudjuk, hogy ők akkor is jók, amikor rosszak.

Kiindulva abból, hogy mi 33-mat dobtunk -valljuk be- pocsék játékkal, akkor Norvégia szerintem átlagos kézivel is dob akár 40-et. Mörköt egész biztos izgatja pl. a gólkirálynői cím, olyan meccs, ahol lehet ipari mennyiségben termelni. Meg ugye Svájc elvileg ellenünk készült, az első meccset akarták fogni, simán lehetnek úgy vele, hogy ok, az nem jött be, itt nincs sansz, ezt elengedjük, és akkor a horvátok ellen hátha jön a csoda.

Amúgy meg Svájc nem nagyon csalta az időt, elég 'tökös' kézit játszottak, de egy keményebb védekezés ellen jönnek majd a hibák, és gyanítom, hogy Skograndék azért inkább a kapuba dobják majd a bogyót, mintsem a kapufát teszik tönkre. A GL meccsen 39-et dobott Norvégia, az szerintem most is összejöhet. Jó kis lőgyakorlat lesz.

Svájc (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp